Košarkaški kamp Bogdan Bogdanović biće održan u Beogradu na terenima KK Partizan na Kalemegdanu i u sportskoj hali Dynamic od 27. do 29. avgusta i okupiće preko 60 talentovanih dečaka i devojčica uzrasta od 12 do 15 godina. Program počinje u petak 27. avgusta, ali će publika imati priliku da prisustvuje kampu već narednog dana, u subotu od 17h.

Biće to prilika da polaznici uče o košarci od velikana ovog sporta i iskusnih trenera, moći će da savladaju veštine koje će im pomoći da napreduju, dobiće novu i kvalitetnu opremu iz adidasa, sportskog giganta koji je partner kampa, takmičiće se, igraće utakmice, ali još važnije – družiće se i upoznaće nove prijatelje.

„Naša želja je da pružimo najbolje košarkaško iskustvo svakom mladom igraču koji je deo kampa i da dobiju šansu da napreduju, da budu najbolja verzija sebe. Najlepše uspomene iz detinjstva me vezuju za vreme provedeno na košarkaškim kampovima sa mojim drugarima i znam koliko mladima danas znači da budu deo jednog takvog događaja, da dobiju nove patike, opremu, budu okruženi profesionalnim košarkašima i iskusnim trenerima koji brinu o njima. Deca su u odličnim rukama i ostaje im samo da se igraju i rade ono što najviše vole, a to je košarka. Nadam se da će im kamp dati dodatni podstrek da nastave da treniraju i da jure svoje snove“, rekao je Bogdan Bogdanović, osnivač kampa.

Povezana vest:  Crvena zvezda dočekuje Bosnu

Tokom proteklih godina kroz BB kamp je prošlo preko 200 polaznika, dok je u 2020. događaj bio organizovan virtuelno sa preko 20.000 korisnika koji su uživo pratili program koji je Bogdan sa svojim saradnicima vodio na temu košarke i razvoja mladih igrača.

„Veliki broj NBA i vrhunskih evropskih i srpskih igrača je prisustvovalo kampu u proteklim godinama i to je nešto čime se ponosimo i na čemu smo zahvalni našim prijateljima. Prošle godine BB kamp su podržali braća Antetokounmpo, naša sjajna košarkašica Sonja Petrović-Vasić, Nikola Vučević i Cedi Osman. U proteklih četiri godine na terenima smo ugostili i Badi Hilda sa kojim sam igrao u Sakramentu, Nikolu Jokića, Nikolu Radmanovića, Miloša Teodosića, Nemanju Nedovića, Stefana Markovića, Novicu Veličkovića, Vladimira Štimca, Maria Nakića i još mnogo prijatelja. Ove godine korona je ponovo uticala na program i na mogućnost dolaska gostiju iz inostranstva, ali svakako možete očekivati goste iznenađenja koji će prisustvovati kampu. Jako me raduje što su se ove godine našem trenerskom timu pridružila i dva ženska trenera, jer smatramo da će podstaći mlade košarkašice da dodatno rade na sebi kao i da kao organizatori damo dodatni doprinos daljoj popularizaciji ženske košarke“, istakao je Bogdan.

Povezana vest:  KOŠARKAŠKA LIGA SRBIJA, Pobede timova sa dna tabele KLS

Svake godine kamp organizuje i aktivnosti usmerene ka pomoći našoj zajednici.

„Radujemo se da kroz aktivnosti kampa možemo da pomognemo lokalnim organizacijama i našem gradu. Ove godine ćemo ugostiti košarkaške timove za osobe sa posebnim potrebama i organizovati utakmicu za njih u okviru zvaničnog programa kampa, u subotu od 17 časova na Kalemegdanu. Reč je o članovima udruženja Moj red i Živimo zajedno, koje organizuje pomoć osobama sa posebnim potrebama Stari grad, baveći se potrebama dece sa težim smetnjama u razvoju koja nisu bila uključena u sistem društvene brige, kao i njihovih roditelja, koji su želeli da obezbede kvalitetniji i sadržajniji život za svoju decu. Radujemo se njihovom dolasku i zajedničkom druženju„.

Povezana vest:  Zagreb domaćin završnog turnira

Kamp Bogdan Bogdanović biće održan od 27. do 29. avgusta na terenima KK Partizan na Kalemegdanu, gde je omogućen besplatan ulaz na tribine za sve koji budu želeli da prate aktivnosti polaznika. Deo programa biće održan i u dvorani KK Dynamic na Dorćolu. Partner kampa je sportski brend adidas.

PHOTO: Mateja Stanisavljević/ATA Images