Trifunović: Sami sebi zakomplikovali situaciju

 

aleksandar_trifunovic_trener_kkcz1Trener košarkaša Crvene zvezde Aleksandar Trifunović izjavio je danas da je ekipa porazom od Olimpije sama sebi maksimalno otežala situaciju u Jadranskoj ligi, ali je dodao da je svaka utakmica nova šansa za napredak.

-Već sam rekao da moramo da učimo i da pobeđujemo i da gubimo, jer još iz poraza ne izlazimo jači. Maksimalno smo otežali našu situaciju u Jadranskoj ligi, ali kroz naredne utakmice treba da dođemo do modela kako treba da igramo – rekao je Trifunović.

Povezana vest:  Poraz SAD posle 13 godina, Australija bolja u Melburnu

Olimpija je sinoć pobedila u Pioniru sa 72:71 pogotkom Metjua Volša u poslednjem minutu.

-Izgubili smo u skoku, bilo je previše izgubljenih lopti i sinoć i u Zagrebu. Napad nam ne funkcioniše onako kako bih želeo, pojedinac je trenutno iznad ekipe. Znam šta stoji ispred nas i verujem u ove momke, moramo da radimo i da budemo svesni da je svaka utakmica nova šansa. Idemo u subotu na ‘vruć’ teren u Kragujevac, sa željom da vratimo pobedničku seriju – naveo je Trifunović.

Povezana vest:  Jokić bolji od Bjelice u borbi za plej-of

Nakon 17. kola beogradska ekipa zauzima deveto mesto na tabeli sa sedam pobeda i deset poraza.

-Još uvek nismo tim koji dovoljno respektuje svoj rad. I dalje ne možemo sami sebi da objasnimo da samo uz individualnu odgovornost koja treba da isprovocira timski rad u odbrani, možemo da tražimo šansu, dok u postavljenoj igri ne možemo da igramo na visok rezultat. Energiju koju imamo moramo da budimo kroz odbranu, trčanje i lake poene – zaključio je Trifunović.