gist_mak_parEVROLIGA

 

Gist: Nadam se da će publika imati priliku da vidi dobru košarku

 

Trener košarkaša Partizana Vlada Jovanović istakao je uoči sutrašnje utakmice trećeg kola G grupe druge faze Evrolige protiv italijanskog Montepaskija u Beogradu da od izabranika zahteva agresivnost u odbrani i žestoku borbu.

-Ukoliko želimo da meč bude neizvestan do samog kraja moraćemo da držimo maksimalni nivo koncentracije tokom čitavog meča – poručio je Jovanović i dodao da okršaj sa ekipom iz Sijene ne doživljava kao eliminacioni.

On je primetio da Montepaski pruža odlične partije iz sezone u sezonu zahvaljujući izuzetno čvrstoj odbrani.

Povezana vest:  SUPERLIGA SRBIJE, Rezultati večerašnjih utakmica 12. kola

-Italijani igraju agresivno na obe polovine terena ,dok u napadu imaju vrlo pokretljive centre koji umeju da rašire protivničku defanzivnu formaciju – napomenuo je Jovanović, uz ocenu da je jako teško čuvati visoke igrače Montepaskija.

Mladi stručnjak je naglasio da Toskanci mnogo poena postižu iz kontranapada i da je najvažnije da „crno-beli“ uspeju da iskontrolišu svoj pozicioni napad i brzu tranziciju protivnika iz faze odbrane u napad.

Jovanović je podsetio da Montepaski, kao i naš šampion, nakon prva dva kola u drugoj fazi nema nijednu pobedu iako je pre sedam dana na domaćem terenu dugo vodio protiv madridskog Reala i do same završnice meča bio mnogo bolji rival.

Povezana vest:  Održan novogodišnji turnir Borislav Reba Ćorković

-U prvoj fazi igrali su maestralno. Predvodio ih je naš bivši plejmejker Lester Mekaleb, koji je u jednom trenutku bio najkorisniji igrač u elitnom takmičenju. Sa povredom Mekaleba upali su u velike probleme sa organizacijom igre, što se odmah odrazilo i na rezultate – rekao je Jovanović.

On, međutim, smatra da „zeleni“ iz Sijene i dalje imaju „veoma kvalitetan sastav“, o čemu najbolje govori podatak da su nakon povrede Mekaleba angažovali bivšeg reprezentativca Srbije i Crne Gore Marka Jarića.

-Očekuje nas jako teška utakmica sa standardnim evroligašem i višestrukim učesnikom fajnal-fora. Oni znaju kako se igraju i dobijaju ovako važni dueli – istakao je Jovanović.

Povezana vest:  Čović: Uspeh juniora još više dobija na težini

Krilni centar Partizana Amerikanac Džejms Gist naglasio je da su njegovi saigrači i prethodnih dana radili veoma naporno i dodao da se pred sutrašni meč u ekipi oseća „pozitivna tenzija“.

-Trener nam je skrenuo pažnju da nam sledi fizički vrlo naporna utakmica. Nadam se da će publika imati priliku da vidi dobru košarku i da ćemo trijumfovati – zaključio je Gist.

Utakmica Partizan – Montepaski igra se sutra od 20.45 časova u Beogradskoj areni, a sudiće Hose Martin i Gonsales (Španija) i Rižik (Ukrajina).

PHOTO: ataimages.rs