carmelo anthonyNBA VESTI

 

Dalas se ubacio u trku za Karmelom Entonijem

 

Karmelo Enthoni, 26-godišnji košarkaš Denver Nagetsa, i dalje je glavna zvezda mogućeg „tradea“ (zamjene) u NBA ligi.

Do 24. februara NBA ekipe mogu da prave zamene, a uoči sezone, kao i tokom nje, ime Karmela Entonija se najčešće spominjalo u pričama. Najduže je trajala mogućnost njegovog prelaska u Nju Džersi, a gotovo jednako učestalo se pričalo o dolasku popularnog Mela u Nju Jork.

Povezana vest:  Zvezda bez Reglanda, Perperoglua i Cirbesa u Superligi

Sada se i Dalas ubacio u borbu za krilnim igračem koji je bio jedna od zvezda drafta 2003. godine. Tada ga je Denver uzeo kao treći izbor, a pre njega su „iz izloga“ uzeti LeBron Džejms i Dvejn Vejd.

-Ako postoji mogućnost potpisati igrača kao što je Entoni napraviću skoro sve da u tome uspem – rekao je Mark Kuban, kontroverzni vlasnik Dalas Maveriksa.

Povezana vest:  NBA VESTI, Orlandu pripao derbi Floride

Trenutno je Dalas s odnosom 33-15 treća ekipa na Zapadu, a uprkos tome što nakon San Antonija imaju najduži niz nastupanja u doigravanju, pamte tek jedno veliko finale, kada je 2006. Miami bio bolji.

I ove sezone Dalas ima ambicije da postane prvak, a u tome ih je unazadila povreda Karona Batlera, igrača startne petorke, kojeg neće biti do kraja sezone. U tu svrhu su doveli pre nekoliko dana Predraga Stojakovića, ali žele i Entonija kako bi posve pojačali igrački kadar.

Povezana vest:  Lisac: Hvala Đilasu, Beogradu i Kragujevcu

Ipak, moguće dovođenje Mela bi tražilo mnogo toga zauzvrat. Verovatno su samo dva košarkaša sigurna da neće biti involvirana u taj mogući „trade“ – Dirk Novicki i Džejson Kid.