aca_petrovic_01

Petrović ostaje trener Cedevite

 

Uprava hrvatskog košarkaškog kluba Cedevita odbila je danas ostavku trenera Aleksadra Petrovića donetu nakon poraza Hrvatske u kupu, od Zadra koji je na teren izašao sa samo pet igrača.

-Aco je postupio moralno i logično… Nije trener jedini i isključivi krivac za poraz od Zadra. Tu su i igrači koji su toga svesni. Sankcija za ovaj loš rezultat u kupu će svakako biti. O tome ćemo više nakon večerašnjeg treninga na kojem ćemo svi da sednemo i vidimo kako da izvučemo pouku i to pretvorimo pozitivan impuls za dalje – rekao je za klupski sajt sportski direktor Cedevite Matej Mamić.

Povezana vest:  ADEKO KUP, Košarkaši Srbije trijumfovali u Ljubljani

Zadar je sinoć do pobede od 83:82 došao košem Ivana Batura u poslednjoj sekundi, igrajući ceo meč sa samo pet igrača, zbog administrativne kazne usled neisplaćenih dugova bivšim košarkašima.

-Ovo je velika sramota za klub. Posle ovakvog poraza kriv je trener. Ne želim da umanjujem pobedu Zadra, ali igrali smo protiv samo pet igrača i morali smo da pobedimo – rekao je Petrović po završetku meča.

Povezana vest:  Kahasol doveo Dozijera

Zadar je utakmicu odigrao sa dvojicom seniora i trojicom juniora, a nesvakidašnju pobedu obezbedili su Marko Car, Šime Olivari, Ivan Batur, Pavle Marčinković i Miro Bilan.