Nacionalna košarkaška asocijacija (NBA) i Zebra Valley – novostvorena produkcijska kuća člana reprezentacije Francuske koja je osvojila FIFA Svetsko prvenstvo 2018, aktuelnog reprezentativca Francuske i napadača Pari Sen Žermena Kilijana Mbapea – danas su objavili višegodišnje partnerstvo za kreiranje sadržaja koje će angažovati poklonike širom sveta .

Ovo partnerstvo je pokrenuto prošle noči na NBA draftu 2022, pod pokroviteljstvom  State Farm, u Barklis Centru u Bruklinu, Njujork. Mbape je prisustvovao draftu sa 15 dečaka i devojčica iz svoje fondacije, koji su doputovali iz Francuske i fotografisali se na bini sa NBA komesarom Adamom Silverom i kandidatima za draft pre početka svečanosti.

Povezana vest:  Vukoičić: Moral nam je u usponu, idemo na pobedu u Sevilji

“Strateško partnerstvo između Zebra Valley i NBA predstavlja značajan korak u okupljanju ljubitelja fudbala i košarke oko premijum sadržaja koji izlažu priče koje su važne “, rekao je Mbape. „Radujemo se što ćemo raditi sa NBA timom kako bismo podstakli dijalog među globalnim zajednicama i učinili razgovore među kulturama relevantnijim.“

„Uključivanje Kilijana Mbapea u NBA porodicu govori o globalnoj privlačnosti NBA košarke i konvergenciji Lige, globalne fudbalske zajednice i popularne kulture“, rekao je šef NBA sektora za angažovanje navijača i potrošača za Evropu i Bliski istok, Džorž Ajvazoglou. „Radujemo se saradnji sa Kilijanom i timom Zebra Valley na stvaranju jedinstvenog, ubedljivog sadržaja koji će angažovati i inspirisati fanove širom sveta.“

Povezana vest:  Rafal Predraga Stojakovića

Za više informacija o NBA, fanovi u Evropi mogu da posete  @NBA na Facebooku i prate @NBA na Twitteru i @NBAEurope na Instagramu.  Fanovi takođe mogu da preuzmu NBA App za vesti, novosti, rezultate, statistiku i video sadržaje i da kupe najnoviju NBA robu preko NBAStore.eu.

Foto: NBAE