nba_novi_logo

NBA VESTI

Lejkersima derbi protiv Bostona

 

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa savladali su noćas u gostima Boston Seltikse sa 92:86 u velikom derbiju NBA lige. Seltiksima nije pomoglo ni to što je njihov bek Rej Alen u prvoj četvrtini postigao 2.561. „trojku“ u karijeri, što je novi rekord NBA lige.

Aktuelni šampion na svojoj strani imao je odličnog Kobija Brajanta sa 23 poena, dok je Pau Gasol na to dodao još 20 poena. Alen je predvodio Boston sa 20 poena, a pet poena manje ubacio je Pol Pirs. Pored ove, u NBA ligi su noćas odigrane još samo dve utakmice. Ekipa Dalas Maveriksa izgubila je od domaćih Denver Nagetsa sa 121:120, a pobednički koš uz zvuk sirene postigao je Aron Aflalo.

Povezana vest:  Jao Ming se vraća na studije pošto je završio karijeru

Ubedljivo najefikasniji u Denveru bio je Karmelo Entoni sa 40 poena, dok je Predrag Stojaković za Dalas odigrao devet minuta i postigao dva poena. Košarkaši Feniks Sansa ubedljivo su na svom terenu savladali Golden Stejt Voriorse sa 112:88, a za gostujuću ekipu Vladimir Radmanović ubacio je dva poena.

Stiv Neš je odigrao odlično i zabeležio 18 poena i 11 asistencija za Sanse, a Čening Fraj dodao je na to još 17 poena i devet uhvaćenih lopti.

Povezana vest:  Noa: Teodosić kombinacija Neša i Kida