Treće izdanje NBA serije kreatora  u Evropi  predstavlja radove španske akvarelistkinje Marije Emehe. „NBA serija kreatora“ je serije originalnih umetničkih dela koju je NBA naručila od umetnika iz Francuske, Grčke, Italije, Španije i Ujedinjenog Kraljevstva u čast obeležavanja jubilarne 75. sezone lige 2021-22. Raznolikim spektrom stilova i kompozicija, svako umetničko delo je skoncentrisano na strast umetnika za NBA, omiljene trenutke iz istorije lige, kao i na povezanost Evrope sa košarkaškom.

Povezana vest:  Partizan poslao pismo Evoligi za pomoć žrtvama poplava

María Emehé je ilustratorka, konceptualna umetnica za video igre i dizajnerka iz Madrida. Radila je ilustracije za međunarodne kompanije, knjige, časopise i NFT galerije, i držala predavanja na univerzitetskom nivou. Njena specijalnost je tradicionalna slikarska tehnika akvarel, kojom uživo slika događaje i prodaje originalne radove velikim kolekcionarima umetničkih dela. Marijini umetnički radovi su predstavljeni 16. avgusta na kanalima (@NBASpain), Instagram (@NBAEurope), Twitter (@NBAspain) i YouTube (@NBAEurope i @NBASPAIN).

Povezana vest:  Partizan i Zadar igraju u Areni, prodaja karata od četvrtka

U ovom rukom rađenom akvarelu sam želela da prikažem neke od najsjajnijih NBA zvezda koje su me inspirisale iz različitih razloga: odabrala sam istorijski skok braće Gasol na početku NBA Ol-star utakmice 2015 zbog važnosti za veliku bazu NBA fanova u Španiji ; Kevina Duranta zbog emotivnog govora prilikom proglašenja za MVP-a u sezoni 2013-14; Stefena Karija zbog neverovatne sposobnosti da pogađa trojke sa planetarne udaljenosti; Luku Dončića zbog radosti jer smo u Madridu bili svedoci njegovog vrtoglavog rasta i napretka; i konačno Lebrona Džejmsa, koji je međugeneracijska ikona sa uticajem daleko većim od košarkaškog terena. Sve sam ih ujedinila slikarskom četkicom kroz talase boja opreme timova za koje igraju i detalje pronađene na njihovim licima i u pokretima tela,” objasnila je španska umetnica.

Povezana vest:  EVROČELENDŽ KUP, FMP u Nemačkoj