Ako ima volje, ima i načina – upravo je jedan dečko sa Voždovca uspeo da pronađe i volju i način uz koje je dečačke snove pretvorio u stvarnost. Svoj san Vladimir Lučić danas sanja kao kapiten košarkaške reprezentacije, dečko iz Jerkovića uspešno godinama predvodi i ekipu Bajerna, a njegova zvezda vodilja biće na umu mnogim klincima koji će svoje prve košarkaške korake uvežbavati na novootvorenom Mozzartovom terenu na Voždovcu koji je nazvan po Luči.

Pod krošnjama voždovačkih lipa u Bulevaru oslobođenja stasavaće nove košarakaške generacije na 93. terenu za basket, četvrtom koji je na Voždovcu otvoren u okviru društveno odgovorne akcije kompanije Mozzart „Sto terena za jednu igru“.

Povezana vest:  NBA VESTI, Hjuston i Hauard nadigrali šampiona

U prisustvu velikog broja Voždovčana, porodice i prijatelja koji su došli da Luči ukažu poštovanje, kapiten je presekao vrpcu i svečano otvorio teren koji mu je Mozzart posvetio.

„Prvo da se zahvalim celoj ekipi i Mozzartu na ideji obnavljanja terena, počastvovan sam da jedan od terena na opštini gde sam rođen, odrastao i gde i danas živim nosi moje ime. Hvala mojoj porodici na podršci svih ovih godina, saigračima i svima koji su u iznenađujućem broju došli da podrže ovu akciju. Osećaj je neverovatan kada znate da vas ljudi u vašem gradu podržavaju i bodre. Nadam se da će na ovom terenu stasavati neke nove košarkaške nade“, istakao je Lučić.

Foto: Dušan Milenković/ATA Images

Priliku da prvi isprobaju teren imali su juniori KK Partizana i Skadarlije, koji su maestralno odigrali prvo poluvreme utakmice. Ekipa Skadarlije je u drugom poluvremenu dobila pojačanje, pa su novim košarkaškim nadama u pomoć pristigli Nedović, Dangubić i Lučić koji su sa mlađim kolegama izveli nekoliko atraktivnih akcija.

Povezana vest:  Vujošević: Ovakva igra daje razloge za optimizam

„Ovo je poseban teren za Voždovac, jer se ovde okupljaju svi koji vole košarku, ali i zato što se nalazi blizu Fakulteta organizacionih nauka, zatim Zavod za vaspitanje dece i omladine, pa je na ovom terenu stasalo mnogo dece, mnogo je druženja ovde bilo. Teren zasluženo nosi naziv po Vladimiru Lučiću koji svuda u svetu na najbolji način promoviše Voždovac. Kao što on kaže „ako ima volje, ima i načina“, upravo je to uspela i Mozzart kompanija koja je u roku od četiri dana postavila ovaj teren i završila sve radove“, rekla je predsednica opštine Voždovac Ivana Tomić Ilić.

Povezana vest:  SUPER LIGA SRBIJE, OKK Beograd slavio protiv FMP-a

Zahvalnicu u ime kompanije Mozzart Lučiću je uručio direktor korporativnih komunikacija Borjan Popović.

Takođe, tokom predstojećeg Evropskog prvenstva u košarci od 1. do 18. septembra kompanija Mozzart nudi mogućnost da osvojite teren za svoj kraj. Više informacija pronađite OVDE.