dusan_kecman_part_prokom

EVROLIGA

Kecman: Sami smo sebe pobedili

 

Košarkaš Partizana Dušan Kecman rekao je večeras da je ekipa „sama sebe pobedila“ u gostovanju Montepaskiju, u Sijeni i da je italijanski tim iskoristio sve njihove greške.

-Šteta što smo ovako izgubili utakmicu, koju smo praktično kontrolisali skoro svih 40 minuta. Sami smo sebe pobedili, jer smo u ključnim trenucima pravili greške. Poklanjali smo protivniku lopte u ruke i promašivali slobodna bacanja. Oni su to iskoristili na najbolji mogući način. Jako nam je žao zbog ovoga – rekao je Kecman novinarima u Sijeni nakon poraza od 77:74 u Top 16 fazi Evrolige.

Kapiten Partizan Petar Božić rekao je da žali zbog propuštene prilike.

Povezana vest:  SP TURSKA 2010, Angola iznenadila Nemačku, Španija i SAD ubedljive

-Odigrali smo dobru utakmicu, bili smo čvrsti i hrabri. Odgovorili smo na pravi način u odnosu na duel u Beogradu. Izgubili smo kontrolu na kraju, ali u većem delu utakmice smo diktirali i odbranu i napad. Ostaje žal, jer smo i pre meča rekli da ne idemo bez ambicija u Sijenu – naveo je on.

Centar crno-belih Raško Katić kazao je da je ceo tim verovao u pobedu, uprsko lošem učinku u dosadašnje toku Top 16 faze Evrolige.

-Došli smo da probamo da pobedimo. Eto, imali smo utakmicu do samog kraja, mnogo je loše kad se izgubi, bez obzira na dobru igru – kazao je Katić.

Povezana vest:  Partizan rutinski protiv Budućnosti

Njegov kolega Nejtan Džavai rekoa je da se ekipa neće predati ni u nastavku takmičenja, iako nema šanse za plasman u četvrtfinale.

-Pobeda bi nam dobro došla, ali šta je tu je. Nisu sve sudijske odluke bile na mestu, ali njihovo da sviraju, a naše da slušamo. Trebalo je da pobedimo. Nećemo tek tako da se predamo zato što imamo sva četiri poraza. Ići ćemo na pobede bez obzira gde igramo – poručio je Australijanac.

Krilni centar crno-belih DŽejms Gist rekao je da je Partizan zaslužio pobedu, ali da su igrači Montepaskija pogodila najvažnija slobodna bacanja.

Povezana vest:  SP TURSKA 2010, Srbija izgubila od Nemačke posle dva produžetka

Krilni igrač Partizana Jan Veseli rekao je da je Partizan, uprkos porazu, igrao dobro u odbrani i ocenio da je domaći tim bio bolji zbog preciznijeg šuta za tri poena.

-Igrali smo čvrsto, praktično vodili celu utakmicu, a na kraju je Stounruk pogodio trojku. Oni su tada poveli i bilo nam je teško da se vratimo. Ukupno gledano, odigrali smo dobro, ali nismo pobedili. Ključ je dobra odbrana. Takođe, Kaukenas je vezao neke važne poene, a mi smo pogađali samo povremeno – zaključio je Veseli.