john_wall_pr-0126

Reebok sklopio ugovor sa košarkaškom zvezdom Džonom Volom

Kompanija Reebok sklopila je ugovor sa NBA zvezdom Džonom Volom. Reebok saradnju podiže na sasvim drugačiji nivo time što je potpisao višegodišnji svetski ugovor sa prvoizabranim igračem na NBA draftu. Kao vrhunski plejmejker, Vol će promovisati Reebok-ovu kolekciju ZigTech i biće prvi koji će ovu tehnologiju nositi i na terenu.

U junu 2007, tada nepoznat srednjoškolac iz Severne Karoline potpisao je ugovor za Reebok. Vol se tada prijavio da učestvuje u Reebok-ovom prestižnom kampu „Break Out Basketball“ gde je ovaj brend prepoznao njegov neverovatan potencijal. I dalje odan brendu, Vol je naglasio: „Reebok je verovao u mene kad niko nije. Sada ja verujem u njih i u njihovu novu tehnologiju koju mi kao igraču nude.“

„Ovo partnerstvo nije moglo da dođe u boljem trenutku za Reebok“, izjavio je predsednik kompanije Reebok, Uli Beker i nastavio: „Posle veoma uspešnog lansiranja naše ZigTech kolekcije obuće, želeli smo da proširimo našu novu tehnologiju i na druge kategorije. Nema boljeg sportiste na svetu koji bi mogao da predstavi naše ZigTech patike nego što je to odvažni, energični i uzbudljivi Džon Vol.“

Povezana vest:  Milojević: Bili smo dobri, ali u sportu je potrebna i sreća

„Džon je sasvim jedinstven igrač sa ogromnim kulturnim uticajem i upravo po tome se izdvaja od ostalih“, primetio je Beker i dodao: „On ima poseban i prepoznatljiv način kretanja na terenu, ambiciozan stav i stil van njega. Individualizam i energija koje Džon poseduje čine ga savršenim za brend Reebok.“

Unoseći novi žar u Reebok-ove košarkaške poslovne poduhvate na svetskom nivou, Vol će biti prvi sportista koji će nositi ZigTech patike i to ne samo na treninzima već i na utakmicama.

„Veoma sam uzbuđen što ću biti prvi koji će nositi Reebok-ove Zig Slash košarkaške patike na terenu“, izjavljuje Vol i dodaje: „Već sam trenirao u Zig-u i dodatna energija koju mi ove patike daju ne može da se uporedi ni sa čim što sam ikada osetio.“

john_wall_pr-0103Reebok-ova ZigTech kolekcija dizajnirana je tako da najboljim sportistima sveta obezbedi više energije. Vol se pridružio drugim velikim imenima sporta, članovima Reebok-ove porodice koji treniraju u ZigTech patikama, uključujući zvezde NFL-a Pejtona Meninga, Čeda Očosinka i DeMarkusa Vera, velikane NHL-a Sidnija Krozbija i Aleksandra Ovečkina, fenomene MLB-a Tima Linsakoma i Dejvida Ortiza, izanrednog fudbalera Tijerija Anrija, šampionskog vozača Luisa Hamiltona i mnoge druge.

Povezana vest:  FINALE KUPA, Košarkaši Crvene zvezde konačno pobedili Partizan

Reebok je Džonu Volu dao glavnu ulogu u najnovijoj televizijskoj reklami za ZigTech, koja je premijerno emitovana za vreme NBA Drafta 24. juna 2010. na kanalu ESPN, a može  da se vidi i na Reebokovoj stranici na Fejsbuku – www.facebook.com/reebokmen.

DŽON VOL – BIOGRAFIJA

Džon Vol, plejmejker visok 194 cm, jedan je od najperspektivnijih igrača na NBA Draft-u za 2010. godinu.

Tek kada je Vol zaigrao na Reebok-ovom „Breakout“ kampu 2007. godine, skrenuo je na sebe širu nacionalnu pažnju. Nakon što se takmičio protiv igrača kao što su Brendon Najt i Brendon Dženings tokom Reebok-ovog kampa U All-American Camp, letnjeg košarkaškog kampa za najbolje rangirane srednjoškolske sportiste, vrhunska veština kojom će se istaći u odnosu na druge srednjoškolske talentovane igrače je počela da se formira. Uz to, Vol je dodatno uvećao svoj ugled sa svojim saigračima iz tima D-One Sports kada su osvojili sve prve timske nagrade Reebok-ovog letnjeg turnira u Las Vegasu. Do današnjeg dana, Vol Reebok-ovim kampovima U All-American Camp, Reebok Breakout Camp i Reebok Summer Championships pripisuje zasluge za to da su bili ključni koraci za postizanje nacionalne slave.

Povezana vest:  Sutra počinje SP u Španiji, Srbija priželjkuje medalju

Nakon srednje škole, Vol se obavezao da igra za Univerzitet u Kentakiju. Posle fenomenalne sezone sa timom Kentucky Wildcats, dobio je titulu igrača godine – 2010 SEC Player of the Year i izabran je konsenzusom u prvu postavu sveameričkog košarkaškog tima.

Rođen 6. septembra 1990. u Raliju, Severna Karolina, od pokojnog oca Džona Vola Starijeg i majke Frensis Puli, Vol je igrao srednjoškolsku košarku na hrišćanskoj akademiji Word of God i na AAU basketball sa timovima Garner Road Bulldogs i D-One Sports.