Košarkaši Mega MIS-a otpočeli su novu sezonu u ABA ligi na jednom od najtežih gostovanja i uprkos sjajnoj igri u drugom poluvremenu, nisu uspeli da savladaju Cedevitu Olimpiju u Ljubljani, 89:87 (31:21, 31:21, 20:25, 7:20). Izabranici Marka Baraća su posle 62 primljena poena u prvom poluvremenu, zaigrali neuporedivo bolje u nastavku i počeli da tope zaostatak od 20 poena. Fantastičnom igrom na oba kraja u poslednjoj deonici potpuno su se vratili u meč i poravnali na ulasku u poslednji minut! Ipak, gosti su došli do poena u završnici, Mega je imala šut za pobedu, ali lopta nije htela u koš posle pokušaja Andrije Jelavića.

Nikola Topić je bio najefikasniji u ekipi Mega MIS-a sa 25 poena, odlično ga je ispratio Stefan Miljenović sa 18, dok je do 13 brojao Nikola Đurišić. Dvocifren sa 10 poena i Timotej Malovec.

Povezana vest:  Vujošević: Dočekali smo Igokeu kao prvi tim na tabeli

U ekipi iz Ljubljane 19 poena Džastina Kobsa, koji je postigao i odlučujući koš u završnici, ispratili su ga Jaka Blažič i bivši košarkaš Mege Karlo Matković sa po 14 poena, dok su po 10 dodali Dvejn Stjuart i Šon Armand.

Posle izjednačene borbe u uvodnim minutima, domaćin je napravio seriju i sredinom četvrtine stigao do prednosti 23:10. Trgli su se košarkaši Mege i odgovorili rivalu serijom 7:2, a preko Jovića, Kovačevića i Miljenovića, sveli zaostatak u finišu deonice na osam poena, da bi se na odmor otišli sa 31:21 u korist Cedevite Olimpije. Zaigrala je Mega u dobrom ritmu po povratku sa pauze, prišla na sedam poena zaostatka, ali je domaćin ponovo uspostavio kontrolu sredinom druge deonice, pa je prvo poluvreme okončao sa 20 poena viška.

Povezana vest:  Zvezda poražena uprkos dvocifrenoj prednosti

Povukao je Topić na startu trećeg kvartala, napravio dar-mar u odbrani domaće ekipe, pa je Mega ekspresno prepolovila zaostatak. Ipak, domaćin je vezao nekoliko poena i odbio nalet mlade Baraćeve ekipe, pa je sačuvao dvocifrenu prednost do poslednjeg odmora, koji je dočekao sa 15 poena viška. Nisu se predavali Baraćevi izabranici. Nastavili su da se bore i to im se isplatilo. Predvođeni Topićem, Miljenovićem i Đurišićem napravili su veliku seriju, da bi na ulasku u poslednji minut, posle polaganja Jelavića, poravnali rezultat (87:87)! Uspeo je Kobs u narednom napadu da prekine post Cedevite Olimpije, imao je Jelavić na drugoj strani šut za pobedu sa zvukom sirene, ali lopta nije prošla kroz obruč – pobeda domaćina.

Povezana vest:  CSKA nadomak prvog mesta u grupi E

Mega MIS: Paunović, Miljenović 18, Jelavić 4 (10 sk), Kobzistij, Milutinović, Đurišić 13, Kovačević 6 (6 sk), Plavšić 5, Jović 7, Topić 25, Malovec 10

Cedevita Olimpija: Stjuard 10, Armand 10, Sou 8, Radičević, Kobs 19, Gla 4, Blažič 14, Matković 14, Džons 6, Ščuka 7, Klobučar, Šaškov

U drugom kolu ABA lige, Mega dočekuje čačanski Borac Mozzart, a susret je zakazan za petak, šesti oktobar, od 20.00.

Foto: Cedevita Olimpija/Ales Fevzer