Đurović: Cilj plasman u četvrtfinale Evročelendž kupa

 

vlada_djurovic_trener_kkfmpTrener košarkaša FMP Železnika Vlade Đurović rekao je danas da je cilj njegove ekipe plasman u četvrtfinale Evročelendž kupa, i pored toga što u Top 16 fazi tog takmičenja igra sa veoma kvalitetnim ekipama u grupi.

FMP sutra u Železniku od 18 sati igra protiv nemačkog Artlanda, utakmicu prvog kola Grupe J u Top 16 fazi Evročelendž kupa.

-Želimo da se plasiramo u četvrtfinale Evročelendž kupa, što je, težak zadatak. Na startu druge faze čeka nas Artland, neugodan protivnik, koji se nalazi u sredini tabele nemačkog šampionata. Imaju osam Amerikanaca, Brazilca i tri Nemca koji uopšte ne igraju. Iskusan su tim, koji forsira američki stil košarke – rekao je Đurović na konferenciji za novinare.

Povezana vest:  Zvezda sigurna protiv Partizana u Super ligi

U timu FMP-a neće biti povređenih Filipa Čovića i Andreje Milutinovića.

-Ako želimo u četvrtfinale moramo da se borimo i da dobijamo utakmice u Železniku. Igramo bolje nego pre tri meseca kada sam preuzeo tim – smatra on.

FMP je prošle godine igrao protiv Artlanda u Evrokupu i zabeležio je po pobedu i poraz. U Železniku su „panteri“ slavili sa 93:65, dok je u Nemačkoj bilo 73:62 za Artland. U drugoj utakmici Grupe J Lijež sutra od 20.30 dočekuje Zagreb.

Povezana vest:  Zvezda: Nova utakmica ili kraj ABA lige

-Lider belgijskog šampionata Lijež je najjača ekipa u našoj grupi, dok Zagreb pruža iznenađujuće dobre partije. Treći je u Jadranskoj ligi, a savladao je Olimpiju bez najboljeg igrača Ante Tomića, koji je potpisao za madridski Real“, rekao je trener Železnika.

-Protivnici su jaki, ali i mi imamo svoje adute. Pokušaćemo da na svom terenu ostvarimo maksimalan učinak, a videćemo kakve ćemo rezultate ostvariti na strani – zaključio je Đurović. Ulaz na sutrašnju utakmicu je besplatan.

Povezana vest:  Nikolić: Bićemo sigurno među četiri najbolje ekipe

Košarkašku klub FMP će od 12. do 14. februara biti domaćin kvalifikacionog turnira Evrolige za juniore. Kao branilac titule, dvostruki uzastopni šampion Evrope FMP je već izborio plasman na završni turnir u Parizu, a samo pobednik iz kvalfikacija izboriće mesto na „fajnal ejt“.

Pored FMP-a na kvalifikacionom turniru u Grupi A učestvovaće Crvena zvezda, Asvel i podgorička Budućnost, dok će se u Grupi B takmičiti Partizan, Hemofarm, Brose Baskets i francuski Insep.