nikitovic_trening

Skoro svi učesnici Superlige doveli pojačanja

Utakmicom OKK Beograd-FMP večeras počinje Superliga Srbije za koju su se pojačale skoro sve ekipe, učesnice takmičenja za titulu državnog prvaka i plasman u Jadransku ligu.

OKK Beograd je angažovao centra Miloša Pavlovića (27 godina, 211 cm), koji je sa ekipom trenera Marka Ičelića trenirao već tri meseca.

Pavlović je juniorske dane proveo u beogradskom Beovuku 72, a bio je i član mlađih reprezentativnih selekcija. Pre dolaska u OKK Beograd nastupao je za rumunsku ekipu Gaz Metan.

Povezana vest:  Samardžić-Marković: Stečaj Crvene zvezde nije gašenje

FMP je posle povrede Nikole Markovića na poziciji krilnog centra angažovao 26-godišnjeg američkog igrača Brendona Baumana (206 centimetara). U finišu prvenstva Košarkaške lige Srbije (KLS) angažovan je trener Aco Petrović umesto Boška Đokića.

Višestruki državni prvak Partizan razišao se sa Jakom Klobučarem, koji se vratio u ljubljansku Olimpiju, Branislav Đekić i Aleksandar Mitrović pozajmljeni su Mega Vizuri, koja takođe igra u Superligi Srbije, pa će šansu dobiti mladi koje predvode Jaramaz, Bešović I Nikola Pešaković, pojačanje iz čačanskog Borca.

Povezana vest:  Jovanović: Dobra koncentracija donela nam je pobedu

U Crvenoj zvezdi novi trener je Saša Nikitović, koji se na Mali kalemegadn vratio posle tri godine i zamenio Mihaila Uvalina. Nejasno je sa kojom će ekipom igrati crveno-beli sobzirom na velike finansijske probleme i dugovanja igračima, pa je moguće da Zvezda igra sa mladom ekipom bez staranaca i pojačanja.

Valjevski Metalac je doveo centra Duška Bunića iz Novog Sada i beka Miloša Sekulića iz pančevačkog Tamiša. Valjevci po treći put u tri sezone jurišaju na plasman u Jadransku ligu.

Povezana vest:  NBA VESTI, Memphis slavio u San Antoniju

Radnički iz Kragujevca je angažovao pleja Branka Jereminova iz Tamiša, nekadašnjeg juniorskog reprezentativca iz generacije Miloša Teodosića. Jereminov je do sada još igrao za Hemofarm, leskovačko Zdravlje, Metalac i Borac.

Hemofarm je iz zrenjaninskog Proletera sa pozajmice vratio krilnog igrača Petra Lambića, juniorskog reprezentativca.

Pored utakmice OKK Beograd-FMP, u prvom kolu još igraju: Radnički-Crvena zvezda (sreda, 19 sati), Partizan-Metalac (sreda, 20 sati), Mega Vizura-Hemofarm (utorak, 19 sati).