Trifunović – Cedevita iskusan tim, ali Zvezda je favorit

 

nemanja_bjelica_kkcz_kos1Trener košarkaša Crvene zvezde Aleksandar Trifunović ocenio je danas da je njegova ekipa u duelu sa Cedevitom favorit zbog domaćeg terena, ali da je na strani zagrebačkog tima veliko iskustvo pojedinih igrača.

-Cedevita po imenu nije atraktivan protivnik, ali mora da se zna da imaju nekoliko igrača sa velikim iskustvom igranja u Evroligi i Evrokupu. Tu su Žižić, Baždarić i Rudež i nekoliko Amerikanaca. Cedevita gaji ambicije da se umeša u borbu za mesto među prvih sedam u Jadranskoj ligi – izjavio je Trifunović na konferenciji za novinare na Malom Kalemegdanu.

Povezana vest:  Nikolić povređen, propušta početak priprema

On je kazao i da su se u pun trenažni proces vratili Nemanja Bjelica i Filip Videnov.

-Igrači su svesni trenutka i onoga što je naša obaveza. Cedevita ima prednost u iskustvu, ali mi igramo kod kuće i, uz pravilan pristup, imamo ulogu favorite – rekao je Trifunović.

Trener Crvene zvezde kazao je da očekuje da ekipa, kao i na prethodne dve utakmice, odigra dobro odbranu, ali i da pokaže napredak u napadu.

Povezana vest:  EI 2015, Srbija protiv Belorusije u polufinalu EP

-Posle odlaska Dragićevića, odigrali smo dve utakmica u gostima i pokazali pravo lice kroz igru u odbrani. Očekujem da isto lice pokažemo i sutra, ali i da vidimo napredak u napadu i organizaciji igre – naveo je Trifunović.

On je dodao i da u ovom trenutku ne razmišlja o pojačanjima u ekipi, ali da će klub reagovati ako se stvore uslovi za angažovanje nekog novog igrača. Utakmica 19. kola Jadranske lige između Crvene zvezde i Cedevite igra se sutra od 19.30 u hali Pionir. Crveno-beli su u dosadašnjem toku regionalnog takmičenja zabeležili osam pobeda i deset poraza, dok Cedevita ima jedan trijumf više.