radnicki

SUPERLIGA SRBIJE

Radnički pobedio Partizan u Pioniru

 

Košarkaši Radničkog iz Kragujevca pobedili su večeras u Beogradu kao gosti ekipu Partizana sa 96:91 (27:29, 19:16, 21:29, 17:29), u 3. kolu Superlige Srbije. Utakmicu su obeležili brojni rezultatski preokreti, a gosti su slavili zahvaljujući boljoj igri u poslednjoj četvrtini.

Izabranici Miroslava Nikolića nadoknadili su zaostatak sa kraja treće deonice od sedam poena i preokrenuli na 94:89.

Povezana vest:  Radnički bolji od FMP-a

Tim rezultatom ušlo se u poslednji minut meča, pa domaći igrači nisu uspeli da izbegnu prvi poraz u Superligi ove sezone.

Najefikasniji u ekipi Radničkog bio je Danilo Mijatović sa 20 poena, dok je Marko Čakarević postigao dva manje uz sedam skokova. Predrag Miletić dodao je 16 poena, a Nenad Šulović 14. Ekipu Partizana predvodio je Jan Veseli sa 16 poena i 11 skokova. Džejms Gist postigao je 14 poena uz četiri skokoa i isto toliko asistencija.

Povezana vest:  NLB LIGA, Uvalin: Ova pobeda predstavlja veliki stimulans za nas

Radnički je posle ove pobede vodeći tim Superlige sa tri pobede iz isto toliko mečeva, dok Partizan ima dve pobede i poraz.

Bio je ovo četvrti duel Partizana i Radničkog ove sezone. Oba tima po jednom su pobedila u Jadranskoj ligi, a crno-beli su bili bolji u meču Kupa Srbije.