dennis-rodman

Rodman, Sabonis i Malin u Kući slavnih

 

Američki košarkaši Denis Rodman i Kris Malin, kao i bivši reprezentativac Litvanije Arvidas Sabonis ući će u Kuću slavnih za profesionalne igrače u Springfildu, saopšteno je danas. Rodman, osvajač pet šampionskih prstenova u NBA ligi sa Čikagom i Detroitom, rekao je da nikada nije verovao da će ući u Kuću slavnih zbog svog nedoličnog ponašanja tokom i nakon igračke karijere.

Povezana vest:  Jovanović dobio otkaz u Donjecku

-Mislio sam da je to šala. ‘Kul’ sam, ovo je sjajan osećaj – rekao je Rodman kada su ga obavestili o rezultatima glasanja za ulazak u Kuću slavnih.

Sabonis, koji je prošle godine ušao u Kuću slavnih FIBA, šest puta je osvajao titulu najboljeg košarkaša Evrope, kao i brojne medalje na velikim takmičenjima sa nacionalnim timom. On je sedam godina igrao u NBA ligi za Portland.

Povezana vest:  Čović: Suđenje na Zvezdinu štetu, nadam se petom meču

Kris Malin, bivši igrač Golden Stejta je pet puta igrao u „ol star“ mečevima. Sa reprezentacijom SAD osvojio je dve zlatne olimpijske medalje – 1984. u Los Anđelesu i 1992. godine u Barseloni. Ceremonija će se održati od 11. do 13. avgusta u Springfildu.