euroleague_basketball_logo

EVROLIGA

Pešić želi senzaciju u Madridu

 

Poslednji učesnik završnog turnira Evrolige za košarkaše, koji će biti održan od 6. do 8. maja u Barseloni, biće poznat sutra kada se sastaju madridski Real i Valensija.

Pobednik tog okršaja sastaće se u polufinalu sa izraelskim Makabijem iz Tel Aviva, dok je drugi polufinalni par Panatinaikos (Grčka) – Montepaski (Italija).

Povezana vest:  Barselona ubedljiva protiv Reala za trofej u Kupu kralja

Real je, slično kao i prošle godine, u Evroligi igrao veoma promenljivo. Nakon odlično odrađenog posla u drugoj fazi takmičenja očekivalo se da Madriđani lako izađu na kraj sa Valensijom, ali to se nije desilo.

Ekipa koja je posle dugo godina obezbedila učešće u elitnom evropskom klupskom takmičenju uspela je da prebrodi preliminarni deo zahvaljujući smeni na klupi i dolasku iskusnog srpskog stručnjaka Svetislava Pešića na čelo stručnog štaba.

Povezana vest:  Radonjić: Protiv Cibone, kao i do sada

Plasman Valensije u četvrtifnale najprijatnije je iznenađenje dosadašnjeg dela sezone, a da ne planiraju da tu stanu, Pešićevi izabranici pokazali su u odmeravanju snaga sa „kraljevskim klubom“.

Po jedna pobeda u Madridu i na domaćem terenu doveli su Valensiju nadomak podviga – ulaska među četiri najbolja kluba u Evropi.

Utakmica Real Madrid – Valensija igra se sutra od 20.45 časova u dvorani „Kaha Mahika“.

Povezana vest:  NBA VESTI, Pobede Sakramenta, Čikaga i Hjustona