nba_novi_logo

NBA VESTI

Lejkersi u derbiju Zapada bolji od Spursa

 

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa pobedili su San Antonio Spurse sa 102:93 u derbiju Zapadne konferencije NBA lige. Najefikasniji u trijumfu Lejkersa ponovo je bio Kobi Brajant sa 27 poena, uz šest skokova i četiri asistencije, dok je Lamar Odom dodao 23 poena.

Spursi, koji su već osigurali prvo mesto na Zapadu, protiv Lejkersa su igrali bez trojice najboljih igrača – Đinobilija, Parkera i Dankana, koje je trener Greg Popovich odlučio da odmori. U njihovom odsustvu istakao se Geri Nil sa 16 poena i po dva skoka i asistencije.

Povezana vest:  Skupština ABA lige: Rasprava zbog FMP-a, bez Superkupa....

Čikago je slavio protiv Nju Jorka sa 103:90, uz dobru partiju Derika Rosa koji je postigao 26 poena. Veliku pomoć Ros je imao u Luolu Dengu koji je ubacio 23 poena uz 10 skokova i Karlosu Bozeru sa 14 poena i 22 skoka. Kod Niksa najefikasniji su bili Karmelo Entoni sa 21 i Bil Voker sa 18 poena.

Povezana vest:  Trener FMP, Đurović ponosan na igrače

Portland je slavio protiv Memfisa sa 102:89, najviše zahvaljujući Lamarkusu Aldridžu, koji je postigao 22 poena uz 11 skokova. Sa druge strane, najbolji je bio Majk Konlej sa 17 poena, dok je Mark Gasol dodao 11 poena i 10 skokova.