nba_novi_logo

NBA VESTI

Memphis slavio u San Antoniju

Osmoplasirana ekipa Istočne konferencije NBA lige, košarkaši Memphis Grizzliesa, pobedili su u prvoj utakmici prvog kruga doigravnja prvopostavljene San Antonio Spurse u njihovu AT&T Centeru 101-98.

U izjednačenoj i neizvesnoj završnici Shane Battier postigao je trojku na dodavanje Mikea Conleyja 24 sekunde pre kraja utakmice za 99-98 vođstvo gostiju. U idućem napadu Tony Parker stvorio je čisti šut za tri poena Georgeu Hillu iz ugla, ali lopta nije prošla kroz mrežu. Tony Allen potom je realizovao oba bacanja nakon iznuđene lične greške za goste, a Richard Jefferson promašio trojku za produžetak s istekom vremena.

Povezana vest:  NBA rezultati, četvrtak 26. novembar

Spursi nisu bili na visini zadatka bez svog najboljeg igrača, Argentinca Emanuela Ginobilija, koji je u poslednjoj utakmici sezone povredio lakat.

U njegovoj odsutnosti najbolji su bili Tim Duncan sa 16 koševa i 13 skokova, te Tony Parker s 20 koševa i pet asistencija.

Veteran Duncan nije se, međutim, pod koševima mogao nositi s dominantnim tandemom gostiju: Zach Randolph ubacio je 25 koševa uz 14 skokova, a španski centar Marc Gasol 24 koša uz devet skokova. Obojica su imali po tri asistencije i dve blokade.

Povezana vest:  Evroliga minutom ćutanja odaje počast Marku Ivkoviću

O. J. Mayo je za goste s vanjskih pozicija dodao 13 koševa, a Battier 10.

NBA doigravanje, prvi krug, Zapadna konferencija:

San Antonio (1) – Memphis (8) 98-101 (Duncan 16k, 13s / Randolph 25k, 14s)

(Memphis vosi 1-0 u seriji)