Vlada_Jovanovic_KK_Partizan

JADRANSKA LIGA

Jovanović: Odlučiće trenutna inspiracija igrača

 

Trener košarkaša Partizana Vlade Jovanović rekao je danas u Ljubljani da Partizan i Budućnost gaje sličan stil igre i da će u duelu polufinala završnog turnira odlučiti trenutna inspiracija i energija igrača.

-Ove godine smo odigrali dva meča protiv Budućnosti i skor je 1:1. To je jedna od jedine dve utakmice izgubljene kod kuće u ovoj ligi. Imamo sličan stil igre, u obe ekipe se vidi trenerski trag Duška Vujoševića. Trenutna inspiracija energija će biti presudni za pobedu – rekao je Jovanović na konferenciji za novinare u Ljubljani.

On je ocenio da je ove sezone liga veoma izjednačena i da zbog toga prvo mesta koje je Partizan osvojio u regularnom delu ima dodatnu težinu.

-Ove sezone liga je bila neizvesna, do samog kraja regularnog dela nije se znalo ko će igrati na ‘fajnal foru’. U takvoj situaciji meni je drago zbog plasmana, imamo kontinuitet dobrih rezultata u ovoj ligi. Pretpostavljam da će biti jak turnir, jer je svako svakog pobedio u dosadašnjem takmičenju – zaključio je on.

Povezana vest:  Blažič: Pravio sam greske, ali sam na kraju odlučio derbi

Predstavnici Budućnosti nisu bili na zajedničkoj konferenciji, pošto avion iz Podgorice slece kasnije popodne.

-Ove sezone je regionalna liga možda i najkvalitetnija, najizjednačenija i veoma neizvesna. Veoma sam zadovoljan zbog prve pozicije u prvom delu takmičenja. Imamo maksimalne ambicije na završnom turniru. Biće teško zbog kvaliteta ostalih ekipa – kazao je on.

Košarakaši Partizana večeras će trenirati, a utakmica protiv Budućnosti igra se sutra od 18.15. U drugom polufinalu od 20.45 sastaju se Krka i Olimpija.

Povezana vest:  Finale Kupa Radivija Koraća: Crvena zvezda - Mega Leks danas u 17 sati

-Zasluženo smo u ovom društvu, znamo da možemo i hoćemo. Nemamo strah da maštamo o uspehu. Igraćemo bez Petrova, faliće nam zbog načina odbrane koji igra Olimpija. Nema pritiska, bićemo spremni da izađemo na crtu Olimpiji – istakao je trener Krke Aleksandar Džikić.

Trener Olimpija Jure Zdovc rekao je da je njegova ekipa ne beži od uloge favorita, pošto igra pred domaćom publikom.

-Igramo pred svojom publikom, a to nosi veliku odgovornost i daje veliki motiv. Moramo da pokušamo da osvojimo turnir, ne bežimo od toga. Čeka nas teška utakmica protiv dobre ekipe, koja je odlično vođena sa klupe – naveo je Zdovc.

Igrač Krke Dragiša Drobnjak kazao je da se ekipa ne zadovoljava samim plasmanom na završni turnir, dok je kapiten Olimpije Goran Jagodnik kazao da dobro poznaje rivala i ocenio da će odlučiti trenutna forma igrača.

Povezana vest:  NBA, Prva pobeda Kingsa, Bogdanović i Bjelica dvocifreni

Direktor Jadranske lige Roman Lisac rekao je da je takmičenja kao Jadranska liga potrebno „na ovim prostorima, što se videlo u prethodnih 10 godina koliko postoji“.

-Očekujem spektakl, prave ekipe su učesnice završnog turnira. Ove godine, kao i ranije, ekipa dobija prsten, ali će sada u sredini imati i brilijant, sa sertifikatom od 0,005 karata – kazao je Lisac.

On je dodao da će turniru u Ljubljani prisustvovati skauti čak 17 ekipa iz NBA, među kojima je najzvučnije ime Džo Dumars. Dolazak su najavili Aleksandar Đorđević, Duško Vujošević, Predrag Drobnjak i Miloš Vujanić.

Pored njih biće prisutni i predstavnici svih nacionalnih saveza iz zemalja bivše Jugoslavije.