Dragan_Djilas

Đilas: Da postavimo zdrav savez, pa idem

 

Novi predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Dragan Đilas rekao je danas da želi da sa svojim timom postavi savez na zdrave noge i da onda ode sa funkcije.

-Moja ideja je da, pre svega, dovedemo Savez u stanje da funkcioniše normalno, stabilno, sigurno i da se onda ja sklonim. Tada bi nastavili da rade ljudi koji su više u košarci. Razgovarao sam o tome sa potpredsednicima, ali nisam hteo da prvog dana govorim o svom odlasku. Ne mislim da provedem četiri godine u Savezu – rekao je Đilas novinarima u Beogradu.

Skupština KSS-a izabrala je danas jednoglasno gradonačelnika Beograda za predsednika, kao i četiri njegova potpredsednika – Dejana Bodirogu, Dejana Tomaševića, Anu Joković i Vuka Mitrovića. Novi čelnik Saveza rekao je da je trenutni dug te organizacije 100 miliona dinara.

Povezana vest:  Zvezda dobila Metalac i izjednačila se sa Cedevitom

-Nisam samo ja izabran. Izabrani su moji potpredsednici, koji imaju svoje zadatke. Tomašević za takmičenje, Ana Joković za žensku košarku, a za takmičenja Bodiroga, koji već ima konkretan program. Mitrović će se baviti finansijama i marketingom, da vidimo kakva je situacija, a dug Saveza danas je 100 miliona dinara – rekao je Đilas.

Novi predsednik istakao je nekoliko ciljeva – da se obezbedi nesmetan rad svim reprezentativnim selekcijama, kao i da se realizuju već postojeći košarkaški projekti.

-Biće sjajno ako uz sve to muška seniorska selekcija postigne dobre rezultate u Litvaniji (na EP) i na Olimpijadi, ali na to već ne možemo da utičemo – rekao je Đilas.

Povezana vest:  Zvezda: Imamo trenera, za neupućene, to je Radonjić

Novi predsednik saveza otkrio je novinarima da se već ranije dogovorio sa Dušanom Ivkovićem da ostane selektor reprezentacije.

-Sa Ivkovićem sam razgovarao mnogo puta. Izvinjavam se što nismo to javno govorili, ali on je morao da se dogovori sa vlasnicima svog kluba (Olimpijakosa). Oni su prihvatili angažman. Ni u jednom trenutku nismo pričali o parama, a trener mi je rekao i da nijedan igrač nije pitao za pare. Osnovna ideja je da napravimo uslove da svako od njih može da radi svoj posao i da rezultat – rekao je Đilas.

Jedan od najvećih problema košarke u Srbiji je pojava koja se opisuje izrazom „klubaštvo“, a to je da radnici u savezu interese klubova stavljaju iznad ostalih. Đilas je novinarima odgovorio da ga to brine.

Povezana vest:  Radonjić: Falilo nam je iskustva za pobedu

-Da, brine me klubaštvo, ali to nije samo u srpskoj košarci, već, nažalost, i u celokupnom srpskom sportu…Nažalost, u sportu se mnogo više priča o ružnim stvarima, nego o onim o kojima treba… Svim klubovima je u interesu što jači savez, da ih savez podrži u tome da naša liga postane deo ULEB-a – rekao je on.

-Imamo Partizan kao jedan vrhunski klub, sigurno je za srpski sport dobro da još nekoliko klubova dođe u rang Partizana i da imaju zapažene rezultate i u srpskoj i u evropskoj košarci – dodao je Đilas.