dragan_kapicic_predsednik_KSS

Kapičić: Rezultati dobri, finansije najveći problem

 

Dosadašnji predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Dragan Kapičić ocenio je danas u izveštaju o radu na kraju četvorogodinšnjeg mandata da su sportski rezultati u tom periodu bili dobri i da je najveći problem predstavljala teška finansijska situacija.

-Smatram da je izveštaj koji smo podneli delegatima današnje Izborne skupštine kratak, jasan i statistički pregledan i da svako iz njega može lako da uoči koje su dobre, a koje loše strane onoga što smo uradili – rekao je Kapičić na početku sednice u beogradskom hotelu M.

On je podsetio da je dosadašnje rukovodstvo KŠ-a došlo na čelo Saveza u trenutku kada je „počinjala istorija košarke samostalne Srbije“.

Povezana vest:  U ponedeljak počinje prodaja karata za utakmicu košarkaša Partizana i Zenita

-U teškom ekonomskom momentu imali smo veliki entuzijazam i načelo da košarku nikako ne smemo da unazadimo, već da je, ako je to ikako bilo moguće, podignemo na još viši nivo – istakao je Kapičić.

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i prvotimac Crvene zvezde ocenio je da se na takmičarskom planu naša košarka „vratila u svetski vrh“.

-Pre tri godine sve naše mlađe selekcije osvojile su zlatne medalje na šampionatima Evrope i sveta. Teško da se takav uspeh može ponoviti. Seniorski državni tim je nastupio na šampionatu Evrope u Španiji 2007. sa čak devet debitanata, ali nije uspeo da se domogne plasmana na Olimpijske igre u Pekingu godinu kasnije – naveo je Kapičić.

Povezana vest:  EVROČELINDŽ KUP, FMP u četvrtfinalu nakon ubedljive pobede nad Liježom

Dobri rezultati A reprezentacije došli su imenovanjem Dušana Ivkovića za selektora čime je, prema Kapičićevim rečima, „uspostavljen sistem u radu sa državnim timom“.

-Smatramo da smo i u organizacionom delu radili veoma dobro. U našem Upravnom odboru sedeli su ljudi od autoriteta, na čelu sa Borom Stankovićem. Kroz veliku borbu mišljenja dolazili smo do prihvatljivih rešenja – tvrdi Kapičić.

On je precizirao da su poteškoće sa klubovima bili „ubedljivo najteži“ i dodao da su njegovi saradnici uspeli da ih odvoje od drugih problema, kako bi se izbegla blokada rada Saveza.

Povezana vest:  NBA VESTI, Pobeda Minesote i Čikaga

-Finansijskim poslovanjem nisam zadovoljan – bio je otvoren Kapičih, iako smatra da su dosadašnji čelnici naše „kuće košarke“ uradili mnogo i da su poslovali štedljivo.

Iskusni sportski radnik rekao je da su svi napori dosadašnje vladajuće garniture u KŠ-u „bili nedovoljni“ i da ta organizacija nije uspela da se izbori za „dostojno mesto košarke u sistemu srpskog sporta“.

-Očekujem da će novo rukovodstvo pronaći način za poboljšanje materijalne situacije u savezu. Mislim da smo im za ostale stvari ostavili kvalitetnu bazu – zaključio je Kapičić.