nba_novi_logo

NBA VESTI

Čikago i Majami stigli do druge pobede

 

Samo su dve utakmice doigravanja u najjačoj košarkaškoj ligi sveta odigrane u ponedeljak. Iznenađenja nije bilo – Čikago je savladao Indianu rezultatom 96:90, a Majami Filadelfiju 94:73.

Čikago Bulsi, sastav sa najboljim skorom NBA lige u njenom osnovnom delu, stigli su tako do druge pobede u jednako toliko utakmica protiv Pejsersa. Očekivano drugo slavlje ponovno je ostvareno na težak način, sa malom razlikom, uprkos sjajnim izdanjima Derika Rosa (36 poena, osam skokova, šest asistencija) i Karlosa Buzera (17 koševa, 16 uhvaćenih lopti) i tome što je Daren Kolison, startni plajmejker gostujuće ekipe, teren napustio u ranoj fazi utakmice zbog povrede levog skočnog zgloba. Moguće je da ga ista udalji iz ostatka serije protiv Bulsa.

Povezana vest:  Košarkašima Partizana i Zvezde isplaćene nagrade

Daleko manje problema protiv 76ersa imaju igrači Majami Hita. Kako je sve izgledalo najbolje će reći da su LeBron Džejms, Kris Boš i Dvejn Vejd svaki za sebe u prvom poluvremenu utakmice ubacili više poena od startne petorke gostujuće ekipe. Utakmica je završila rezultatom 94:73, što je najslabiji napadački učinak Filadelfijine ekipe u doigravanju u 56 godina. Učinci startera u obema ekipama na kraju susreta iskazivali su supremaciju Hita 76:29.

Povezana vest:  Marinović: Partizan je favorit

NBA doigravanje, prvi krug:

Istočna konferencija

Chicago (1) – Indiana (8) 96-90 (Rose 36p, 8s, 6a, 6il, Boozer 17p, 16s / Granger 19p, 4a)

Miami (2) – Philadelphia (7) 94-73 (James 29p, 7s, 6a, Bosh 21p, 11s / Young 18p, 6s)