dusan_ristic

U Šarlotu na Džordan Brend Klasik kampu Dušan Ristić dobio MVP priznanje za izvrstan učinak

U Šarlotu (USA), od 13-16. aprila održan je jubilarni 10. Jordan Brand classic kamp talentovanih, mladih košarkaša iz celog sveta, na kojem je učestvovalo 40-ak najboljih košarkaša iz SAD, Evrope i ostalih delova sveta. Odigrane su i tri utakmice, a mladi košarkaš KK FMP-a Dušan Ristić(1995. godište) uspešno je nastupio na utakmici najboljih mladih košarkaša sveta (u svojoj kategoriji) sa učinkom od 22 koša i 12 skokova(6 obrana, 6 napada) koji mu je doneo posebno MVP priznanje za najboljeg strelca susreta.

Povezana vest:  Brejk Golden Stejta u Torontu za 1:1

Tokom četiri dana, koliko je trajao kamp, igrači su imali niz treninga i testiranja kako bi što bolje odigrali i utakmicu u dvorani NBA tima Charlotte Bobcats-a. Za 10 godina postojanja kampa na njemu je nastupio veliki broj poznatih NBA i All stars igrača, među kojima ističemo James Lebron, Kevin Durant, Amare Stoudemire, , Carmelo Anthony (jedan od najboljih prijatelja košarkaša Cedevite Drapera), Dwigth Howard, Chris Paul.

Povezana vest:  EVROLIGA, Tri dileme pred poslednje kolo Top 16 faze Evrolige

Košarkaški kamp „Jordan brand classic“, u organizaciji branda Jordan i NIKE-a, ove godine održan je u Šarlotu, gradu u kojem nastupa NBA ekipa Charlotte Bobcats, u čijem vlasništvu udeo ima i Michael Jordan, najveći košarkaš u istoriji. Nakon utakmice svi igrači su imali priliku da razgovaraju sa velikim Michael Jordanom  i da se za uspomenu fotografišu sa njim.

“Ovo je veliko iskustvo za mene i veoma mi je drago što sam bio deo spektakla i što sam trenirao i igrao sa najboljim igračima mog godišta iz celog sveta. Sve pohvale za odličnu organizacija kampa od strane NIKE i Jordan branda. Taj događaj mi je veliki podsticaj za budući razvoj moje karijere, a verujem da sam na dostojan način predstavio svoj klub i zemlju. Susret sa Michael Jordanom pamtiću ceo život. Priznanje za najboljeg igrača u svom godištu mogu zahvaliti mojoj ekipi koja mi je omogućila mnogo asistencija” – izjavio je talentovani košarkaš FMP Železnik-a Dušan Ristić.

Povezana vest:  Novi Zeland odustao,Srbija dobija novog rivala u borbi za OI