Trifunović želi pobedu na domaćem terenu

 

trifunovic_predstavljanje (1)Trener Crvene zvezde Aleksandar Trifunović rekao je danas da će njegovi košarkaši pokušati da iskoriste prednost domaćeg terena protiv Gran Kanarije i istakao da crveno beli igraju sve bolje u odbrani. Košarkaši Crvene zvezde sutra od 18.45 igraju protiv Gran Kanarije, utakmicu drugog kola Grupe L Top 16 faze Evrokupa.

Povezana vest:  SUPER LIGA SRBIJE, Vojvodina nadigrala Crvenu zvezdu u Novom Sadu

-Svi timovi koji žele plasman u četvrtfinale računaju na pobede na svom terenu i na bar jedan trijumf u gostima. Naš protivnik ima veliki broj iskusnih igrača, košarkaše koji su nekoliko godina u timu i trenera koji je i ranije radio u tom klubu – rekao je Trifunović na konferenciji za novinare.

Trener Zvezde rekao je i da je zadovoljan igrom u odbrani i naglasio da njegova ekipa mora tako da nastavi. On je pozvao navijače da pomognu crveno belima.

Povezana vest:  SUPERLIGA, Rezultat današnjeg meča 5. kola i tabela Superlige Srbije

-Poverenje publike se zaslužuje i stiče vremenom. Atmosfera ponekada može da kompenzuje nešto manje igrača u rotaciji – rekao je on.

Zvezda je u prvom kolu pobedila češki Nimburk sa 65:60, dok je Gran Kanarija bila bolja od Turk Telekoma sa 73:65. Trifunović je dodao da će Filip Videnov biti spreman za meč sa Špancima.

Povezana vest:  Trinkijeri: Da ne dozvolimo Mornaru da nas ponovo dobije i isprebija

-Videnov je imao problema sa skočnim zglobom, ali je trenirao u nedelju i verujem da će biti spreman. Bakić je preskočio jučerašnji trening zbog udarca koji je dobio protiv Cedevite ali očekujem da će biti večeras na treningu – rekao je Trifunović.