Dragan_Djilas

Đilas: Dug KSS milion evra, igrači će biti isplaćeni

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Dragan Đilas izjavio je danas da trenutni dug Saveza iznosi milion evra, ali da će se potruditi da reprezentativcima budu isplaćena sva zaostala dugovanja.

-Obećao sam da ćemo popraviti finansijsku situcaiju. Potrudićemo se da za dva i po meseca i pre početka priprema za prvenstvo Evrope u Litvaniji izmirimo sva dugovanja koja imamo prema igračima i selektoru – precizirao je Đilas na konferenciji za novinare održanoj u sedištu KSS.

On je dodao da nikada nije razgovarao o finansijama sa Dušanom Ivkovićem, kao i da smatra da on ne treba samo da vodi mušku seniorsku reprezantaciju, već i da pomogne kada je u pitanju podizanje kvaliteta rada u mlađim selekcijama.

Povezana vest:  ABA REGIONALNA LIGA, Rezultati današnjih utakmica i tabela

-Najbitnije je da Ivković nastavi rad sa reprezentacijom, posebno ako se zna da se košarka vratila na velika vrata, o čemu govori podatak da smo posle prvenstva sveta u Indijanapolisu počeli da postižemo dobre rezultate – rekao je novi predsednik KSS..

Đilas je napomenuo da „košarka nije fudbal, gde se prodajom jednog igrača rešavaju svi problemi“ i naglasio da je neophodna pomoć svih kompanija i pozvao ih da se priklone sponzorskom pulu.

Povezana vest:  NBA VESTI, Ubedljiva pobeda San Antonija

-Ne želimo da pred igrače i trenera postavljamo obavezu da postignu rezultat koji bi nas kvalifikovao na Igre. Ukoliko to ne ostvarimo u Litvaniji, izrazićemo spremnost da organizujemo kvalifikacioni turnir za OI – rekao je Đilas i najavio kandidovanje za organizaciju EP 2015. godine.

On je naglasio važnost odgovornosti igrača prema nacionalnom dresu, kao i da će biti značajan, kako kvalitet njihovih igara, tako i ponašanje.

Jedan od potpredednika KSS Dejan Bodiroga izjavio je da mu je drago što je Dušan Ivkovih ostao na klupi Srbije, i da je pozitvna stvar što su se igrači privikli na trenera, kao i da ciklus započcet pre dve godine treba da se završi do kraja.

Povezana vest:  Levski dva meča bez publike zbog incidenata

Dejan Tomašević je rekao da je ostanak Ivkovića na mestu selektora najbolja odluka za sve, „posebno za nove ljude u Savezu“.

On je dodao da se uspeh KSS meri rezultatima A tima, ali da će dosta pažnje biti posvećeno i mlađim kategorijama.