Vujošević: Važno je da se ne opteretimo 

dusko_vujosevic_trener_parTrener Partizana Duško Vujošević rekao je da je za njegove košarkaše najvažnije da se ne opterete pred sutrašnji duel sa Barselonom u Evroligi, jer tim nema šta da izgubi. 
-Mislim da nema objektivnog čoveka u Evropi koji ima dilemu koji tim je najbolji u Evropi i ko igra najbolju košarku. Bilo bi veliko iznenađenje da Barselona ne osvoji Evroligu, a možete misliti koliko bi iznenađenje bilo da ne pobede sutra – rekao je Vujošević.
Oba tima zabeležila su pobede u prvom kolu Top 16 faze Evrolige. Barselona je pobedila Marusi, a Partizan je šokirao evropsku javnost pobedivši u gostima prvaka Evrope Panatinaikos. 
-Najvažnije je da se mi ne opteretimo bilo čime osim zalaganjem i trudom. Treba da damo sve od sebe i ne treba da se brinemo ni oko čega drugog. Ako se opteretimo, onda se gubi i ta mala šansa koju imamo – kazao je trener Partizana. 
Barselona ove sezone važi za „kaznenu ekspediciju“. Dobila je svih 11 utakmica u Evroligi ove sezone, a u prvenstvu je pretrpela samo dva poraza. Trener šampiona Srbije vrlo se pohvalno izrazio o timu. 
-Oni su odlično vođena ekipa, moj mladi kolega je jako talentovan za trenera. Svi igrači su sjajno uklopljeni, igraju sa radošću. Svi, međutim, imaju slabosti. Nećemo se uplašiti ni ustuknuti. Nisu vanzemaljci, dodirnućemo ih – rekao je Vujošević. 
Velika pobeda u Atini nije poremetila nikoga u timu, koji i dalje sebe vidi kao autsajdera u borbi za prolazak u četvrtfinale. 
-Ništa se nije promenilo zbog Atine. Dobro, jeste rezultatski, ali samo to. Mi ne možemo da se nadigravamo sa timovima kao što su Barselona i Panatinaikos. Mi možemo da ih uhvatimo na pogrešnoj nozi…Važno je podvući da nemamo šta da izgubimo…sve što mogu da obećam za sutra su spektakl i lepa košarka – rekao je Vujošević. 
Jan Veseli takođe je rekao da na ekipu nije uticala pobeda u Atini. –
Želeli smo da što pre zaboravimo pobedu u Atini…Utakmica sa Barselonom je velika. Svi igrači će da daju sve što imaju na terenu, do kraja utakmice. Videćemo šta će biti na kraju – rekao je Veseli. 
Osim ranije povređenog centra Aleksandra Marića, među crno-belima nema zdravstvenih problema. 
Utakmica u hali Pionir počinje u 20.45. 

Povezana vest:  ZAOSTALI MEČ NLB LIGE, Partizan pobedio Bosnu