Vlada_Jovanovic_KK_Partizan

SUPERLIGA SRBIJE

Jovanović zadovoljan pobedom

 

Trener Partizana Vlade Jovanović rekao je da su njegovi igrači dobrom energijom nametnuli svoj ritam u igre i da su skokovi i dobra odbrana odlučili pobednika u utakmici protiv Radničkog. Košarkaši Partizana pobedili su večeras u Kragujevcu Radnički sa 76:74 i ostvarili osmu pobedu u košarkaškoj Ligi Srbije.

-Prvo poluvreme smo dobro odigrali. Počeli smo utakmicu u ritmu koji je bio potreban, uz dobar procenat šuta za tri poena dobro smo kontrolisali odbranu. I taj period igre smo završili sa 14 poena prednosti – rekao je Jovanović posle utakmice.

-U drugom poluvremenu nas je iz ritma izbacila prvo tehnička greška, jer su oni imali dva bacanja i loptu sa strane, a potom i treća lična greška drugog centra, zbog čega smo ostali sa jednim centrom u rotaciji – dodao je on.

Povezana vest:  NBA VESTI, Stojaković 17

Jovanović je istakao da je njegova ekipa skoro čitavu utakmicu sa „četvorkom“ morala da igra na poziciji centra, ali i da je mladi Nemanja Bešović dobro obavio posao.

-Nekako se topila razlika, poen po poen, uprkos tome držali smo rezultatsku prednost do samog kraja, ni jednog trenutka oni nisu bili u vođstvu. Mislim da smo mogli da uvedemo meč u mirniju završnicu da smo sa više koncentracije izvodili slobodna bacanja  – rekao je on.

-Statistički gledano, imali smo jako dobar šut za tri poena u prvom poluvremenu, u drugom smo bili nešto slabiji, ali smo održali visok procenat za dva poena. Dobra odbrana i odličan skok doneli su prevagu – dodao je Jovanović i zahvalio navijačima Partizana na podršci.

Trener Radničkog Miroslav Nikolić rekao je novinarima da su njegovi igrači odigrali prvo poluvreme bez koncentracije i da nisu „primal nijednu informaciju sa klupe“.

Povezana vest:  Košarkašice Hemofarma bolje od Kovina 88:51

-Odigrali smo kombinovanu odbranu koju obično igramo protiv Partizana ali je beogradski tim bio jako raspoložen u šutu. U drugom poluvremenu smo promenili taktiku i izuzetnom borbenošću došli do dva razlike. Mogli smo da dobijemo utakmicu da smo odigrali pametnije u završnici – rekao je Nikolić.

On je dodao da je njegov tim „možda mogao da pobedi Partizan da se Stiven Marković nije okliznuo na loptu“ i da su crno-beli igrali korektno i borbeno.

-Bila je to teška artiljerija koju je bilo teško izdržati – rekao je Nikolić.

Nikolić je ocenio da Radnički nije bio spreman za Partizan i da je igrati „jedan jedan“ sa crno-belima veliki uspeh.

Povezana vest:  NBA ALL-STAR VIKEND 2011, Pobeda Rookiesa na krilima Cousinsa

-Pružili smo maksimum i sada ćemo se okrenuti drugim ekipama, treba pobeđivati Mega Vizuru, (Metalac) Valjevo, dočekujemo kod kuće FMP i Hemofarm. Tu treba tražiti ključ da uđemo u prve tri ekipe pa ćemo onda videti ko će igrati finale – rekao je on.

Komentarišući situaciju u poslednjim sekundama utakmice, kada je posle promašaja Kurtisa Džerelsa, Šulović pod košem napravio korake, Nikolić je ocenio da je načinjen faul nad igračem Radničkog koji nije dosuđen.

On je rekao da Partizan u odbrani igra „i nogama“ i da je sigurno bilo kontakta kada je igrač pao. Dodao je da derbi utakmice treba da sude najbolje i najiskusnije sudije u zemlji.

Sa druge strane, trener Partizana Vlade Jovanović nije hteo da komentariše suđenje jer to, kako je rekao, ni ranije nije radio.