euroleague_basketball_logo

FAJNAL FOR EVROLIGE, PAO – SIJENA  77:69

Obradović ponovo u finalu!

 

Panatinaikos je prvi finalista Evrolige! Tim Željka Obradovića ponovo će imati priliku da  se bori za najvredniji  trofej , posle pobede u polifinalu nad Sijenom –  77:69(17:21, 23:15, 16:11,21:22). Kao što se i očekivalo u prvom meču na Fajnal Fouru u Barseloni igrala se „partija šaha“ dva iskusna trenera, a veći majstor je ponovo bio Željko Obradović. Sjajni Čačanin imaće priliku da osvoji osmu evropsku tituli ako u nedelju pobedi boljeg iz večerašnjeg polufinala Makabi – Real Madrid.

Povezana vest:  Policija CG:Sprečeno narusavanje reda i mira u većem obimu

Meč u Kataloniji, bolje je krenuo italijasnki tim , dok „zeleni“ iz Atine nisu mogli da upotrebe svoj najjači adut – šut za tri poena. PAO je igrao smušeno prvih 12-13 minuta ali nisu u tom periodu stvorili rezultatski deficit , tako da je samo nekoliko minuta prave igre Grka bilo dovoljno da stvore osetniju prednost. Iskustvo Grka je tada došlo do izražaja a sjajni Nik Kalatis je odlično dirigovao timom i zatrpavao kost Italijana. U nekoliko navrata igrači Sijene su pokušali da se vrate „i igru“ ali je Dijamantidis uspevao da meč uvede u mirnu završnicu.

Povezana vest:  NBA klubovi na treningu od 1. maja, osim u Kaliforniji

U timu Željka Obradovića nije bilo prostora za Milenka Tepića i Aleksa Marića, koji su presedeli ceo meč na klupi. Na drugoj strani Milovan Raković bio je vrlo koristan sa deset poena i četiri skoka, dok je Marko Jarić bio među slabijim igračima u italijanskom timu( bez poena, tri skoka).

PANATINAIKOS – SIJENA    77:69(17:21, 23:15, 16:11,21:22)

Povezana vest:  Zvezda pobedom počela odbranu trofeja u Superligi Srbije

PANATINAIKOS: Tepić, Marić, Perperoglu 5, Batist 16, Focis 14, Sato 6, Nikolas 3, Carcaris 2, Dijamantidis 8, Vujukas 6, Kalatis 17, Kajmakoglu. Trener: Želimir Obradović.

MONTEPASKI SIJENA: Mekejleb 7, Zizis 4, Herstoun 12, Karareto 2, Raković 10, Lavrinovič 7, Kaukenas 13 , Res, Akindele 4, Jarić, Stounruk 4, Mos 6. Trener: Simone Pjaniđani.