Posle meča Partizan – Barselona

Igrači Partizana: ’’Ne smemo da poletimo’’

 

dusan_kecman11Košarkaši Partizana napravili su novi podvig savladavši do sada jedini neporaženi tim u Evroligi, špansku Barselonu u prepunom ‘Pioniru’ sa 67:66. Svi igrači ‘crno-belih’ su se složili da ni posle nove velike pobede ne smeju da “polete” jer plasman među osam najboljih ekipa Evrope još uvek nije obezbeđen.

-Nismo ni na 50 odsto plasmana među Top osam, ima još mnogo da se igra, tako da ne smemo da poletimo. Veoma važna pobeda, koja nam mnogo znači. Čeka nas Marusi u sledećem kolu, ekipa nije za potcenjivanje. Šta god da ko očekuje, ne smemo da se opustimo kao protiv Orleana, kada su svi upisali pobedu, a mi smo izgubili – rekao je posle pobede Dušan Kecman.

Povezana vest:  SUPERLIGA SRBIJE, TABELA, Partizan zadržao vrh, Metalac i dalje bez pobede

Kapiten Partizana Petar Božić istakao je da je njegova ekipa sve vreme verovala u pobedu.

-Najvažnije je da se ostane čvrsto, sa obe noge na zemlji, nikakvo poletanje ne sme da nam se dešava. Odigrali smo odlično u odbrani u prvom poluvremenu, istina,i oni su promašivali. Nismo gubili veru, čak ni kada smo gubili sa devet razlike. Važno da smo se dobro prilagodili njima i na kraju pobedili – rekao je Božić.

Božić je bio izuzetno zadovoljan načinom na koji se tako neizvestan meč završio.

Povezana vest:  NBA VESTI, San Antonio bolji od Dalasa, Portland pobedio Njujork

-Gledao sam snimak, ali sam više stajao sa strane i čekao konačnu odluku. Ne znam u kom kontekstu su krenuli da se raduju jer zvanične odluke do tog trenutka nije bilo. Sport je to, sve je u suštini moguće, ali mi je drago što smo ovakav duel dobili. Naša dominacija u prvom poluvremenu poništena je u drugom kada je Barselona shodno kvalitetu pokazala zašto je do sada bila neporažena. Prezadovoljan sam jer smo takvog velikana preokrenuli i bili na domak trijumfa u obaveznih 40 minuta. Nije bilo sreće tada, ali smo ipak još jedan neizvestan meč rešili na najbolji način – rekao je Božić.

Povezana vest:  Karte za oproštajnu utakmicu Dušana Kecmana od danas u prodaji

Plejmejker Lester MekKejleb složio se da ima još puno da se igra.

-Igrali smo tvrdo i teško. Ovo je velika pobeda, navijači su fenomenalni. Ali ima još da se igra, ostaje nam da igramo, nećemo da poletimo – rekao je Lester Mekejleb.

Centar Partizana Slavko Vraneš rekao je da je trijumf došao kao posledica međusobnog poverenja između igrača, kao i vere navijača u tim ‘crno-belih’

-Jednostavno, verovali smo jedni u druge. Publika nam je pružila veliku podršku i pokazala da svega ovoga što smo uradili ne bi bilo bez njih. Najbitnije je da smo dobili kod kuće, sačuvali svoj teren, svoju tvrđavu – rekao je Vraneš.