Partizan protiv Radničkog iz Beograda, Zvezda na FMP 

LogoKoracKupOdbranu trofeja u Kupu Radivoja Koraća košarkaši Partizana počeće utakmicom protiv beogradskog Radnički Basketa, dok će Crvena zvezda u četvrtfinalu igrati protiv FMP Železnika, odlučeno je danas žrebom u Beogradu. 
Duel Partizana i Radničkog i otvoriće završni turnir u Nišu, koji će treći put uzastopce biti domaćin takmičenja, pošto će biti prvi na programu u četvrtak, 18. februara. Kasnije istog dana Hemofarm će igrati sa Metalcem, a pobednici te dve utakmice sastaće se u subotnjem polufinalu od 18 sati. 
Zvezda i FMP igraće drugi meč u petak, a prethodno će snage odmeriti Radnički iz Kragujevca i OKK Beograd. Bolji timovi iz ta dva sureta igraće polufinalni meč od 21 sati. 
Finale je zakazano za nedelju, 21. februara od 20 sati. 
-Kup je nezgodno takmičenje, ne postoji pravo na grešku. Nema favorita. Nadam se, ipak, da će nam Niš opet ostati u lepom sećanju – kazao je kapiten Partizana Petar Božić čiji će tim pokušati da osvoji i treći trofej uzastopce. 
Partizan je sa 11 titula i najtrofejniji klub u Kupu Srbije, nekada i Jugoslavije. Crvena zvezda je sakupila pet trofeja, dva od 2003. godine od koje se takmičenje igra pod imenom Radivoja Koraća. 
-Kup je specifično takmičenja. Odlučuje jedna utakmica i nema lakših ni težih protivnika, mada bi nama trebalo da bude lakše u polufinalu, ako do njega i dođemo – ocenio je igrač Zvezde Marko Kešelj, a zadovoljan je bio i kapiten trostrukog osvajača Kupa, ekipe FMP-a Saša Stefanović. 
-Zadovoljan sam, iako smo bili u ovoj težoj (ne povlašćenoj) grupi. Imamo lepe šanse, a mnogo zavisi od te prve utakmice sa veoma kvalitetnom Zvezdom. I mi smo, ipak, u uzlaznoj putanji, iako igramo sa mnogo oscilacija. Nadam se da će ih u Nišu biti što manje – rekao je Stefanović. 
Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Kapičić izrazio je uverenje da će ovogodišnji Kup efektniji od prethodnih zbog velikih uspeha Partizana, Crvene zvezde i FMP-a u evropskim takmičenjima. 
„Uspesi naših klubova u Evropi su za primer. Jedinstveni su. Naši klubovi kao da ne priznaju probleme. Sinoćnja pobeda Partizana nad Barselonom je remek delo taktike, borbenosti, pristupa, ponašanja navijača“, istakao je Kapičić. 
Predsednik Regionalnog saveza istočne srbije Zoran Živković takođe je čestitao klubovima na skorašnjim rezultatima, a posebno je pohvalio pobedu Partizana nazvavši je „čistom umetnošću“. 
-Posle (titule vicešampiona sa) Evropskog prvenstva u Poljskoj svedoci smo renesanse srpske košarke – istakao je Živković misleći na po dve uzastopne pobede Partizana, Crvene zvezde i FMP-a u TOP 16 fazama Evrolige, Evrokupa, odnosno Evročelendž kupa. 

Povezana vest:  Čović: Regulisali smo oko tri miliona evra duga