nba_novi_logo

NBA VESTI

Klivlend prvi bira na draftu NBA lige

 

Klivlend Kavalirsi dobili su pravo prvog izbora na predstojechem „draftu“ kossarkasske NBA lige, taccno godinu dana possto su ostali bez Lebrona Dzzejmsa. Ovo che Kavsima biti prvi put da imaju pravo prvog izbora kossarkassa koji su se prijavili za uccessche u NBA od 2003, kada je dossao Dzzejms, a Klivlend postao sila u ligi.

Klub je prilikom izbora u gradichu Sikokus, u drzzavi Nju Dzzersi, predstavljao 14-godissnji Nik Gilbert, sin vlasnika kluba Dena Gilberta. Klivlend che tako imati pravo prvog i ccetvrtog biranja.

Povezana vest:  Murić i Kalinić: Jedva čekamo da počnu dueli

Klub je do prve pozicije dossao zahvaljujuchi razmeni sa LA Klipersima, od kojih su dobili pravo izbora u prvom krugu drafta u zamenu za Berona Dejvisa. Ta pozicija bila je osma, ali je prilikom lutrije skoccila na prvo mesto, izazvavssi veliku radost predstavnika ekipe.

Occekuje se da che Klivlend prvi „pik“ potrossiti na plejmejkera, idealnu poziciju za novu izgradnju tima, a kossarkasska javnost veruje da je to Kajri Erving sa univerziteta Djuk. Druga pozicija bi trebalo da bude visoki igracc, a za to mesto ima nekoliko kandidata.

Povezana vest:  Dan D za Crvenu zvezdu 12. januar

Od kada je Dzzejms prossle godine otissao u Majami, Klivlend je spao na drugi najgori uccinak u ligi, ali che sada mochi da se raduju izboru dva od prva ccetiri igracca na „draftu“. Druga che birati Minesota, a trecha Juta.

Minesota je ovako nastavila neverovatni niz poraza prilikom lutrije, possto joj je ovo bio osmi put da izgube mesto koje bi trebalo da im pripadne. Vulfsi su imali najgori uccinak u ligi i imali su 25 odsto ssanse da dobiju pravo prvog izbora, ali su opet izgubili.

Povezana vest:  Ministarka sporta i Danilović razgovarali o novoj hali

Prilikom lutrije za draft najvechu pazznju privlaccio je Nik Gilbert. Sin vlasnika Klivlenda rodjen je s naslednim poremechajem koji se zove neurofibromatoza, a izaziva rast tumora bilo gde na telu. Ti tumori mogu se pojaviti bilo kada i mogu biti maligni ili benigni.