red_bull_ns

RED BULL KING OF THE ROCK

Novosađani čvršći od leda

red_bull_ns_4U subotu 21 maja, na košarkaškom terenu „Štrand“ održan je četvrti kvalifikacioni Red Bull King of the Rock turnir. Kiša, grad i jak vetar nisu bili dovoljan razlog da 64 igrača ne odigraju izuzetno kvalitetnu košarku. Pobednik turnira u Novom Sadu je Dušan Domović. Nakon turnira u Novom Sadu poznata su 48 učesnika finala, a turnir se seli na Kalemegdan gde će se održati poslednji kvalifikacioni turnir i veliko finale.

U subotu 21. maja, na terenu Štrand, održan je četvrti po redu Red Bull King of the Rock kvalifikacioni turnir. Činilo se da će subota biti lep i sunčan dan, ali nakon samo sat i po vremena počela su da se smenjaju godišnja doba. Prvo je kiša zaustavila turnir na pola sata, a nakon samo 45 minuta nastavka jak vetar praćen gradom napravio je pauzu od 90 minuta.

Povezana vest:  Vujošević: Nanter je favorit

Nakon što su organizatori pripremili teren, a sudije potvrdile da igra  može da se nastavi usledile su utakmice četvrt finala.

Zbog loših vremenskih uslova, neki od igrača su na žalost otišli sa Štranda pa je pojedince zadesila sreća da su u dalji krug takmičenja prošli bez borbe. Ipak ovo je turnir na kome najčvršći idu dalje, na ovaj ili onaj način.

Od samog početka videlo se da su se igrači dobro pripremili za turnir. Odlične partije mogle su da se vide već od prvog kola. Čini se da je ovo bio turnir na kome su igrači najviše pokazali.

Povezana vest:  SUPERLIGA SRBIJE, Partizan ubedljiv protiv Hemofarma

U finalnoj utakmici sastali su se Dušan Domović i Marko Savić. Njih dvojica su do ulaska u finalne zabeležili po 5 pobeda.

Finalnu utakmicu otvorio je Savić pogotkom za tri poena. Nakon ovog vođstva, Savić je imao još prednost od 4:2, a nakon toga Domović je prešao u vođstvo koje je sačuvao do kraja utakmice. Do pobede na turniru Domović je došao rezultatom 17:8.

Za finalni turnir Red Bull King of the Rock kvalifikovali su se još i Nikola Grabovički, Marko Jeremić, Ivan Jovanović, Nebojša Oprijan, Dušan Gojnić, Dušan Cerović, Aleksandar Peruničić, Igor Vujičić, Goran Pantić i Miloš Cvijetić.

Povezana vest:  Zvezda: Utakmici protiv Fenerbahčea prisustvovalo tačno 183 ljudi

Nakon turnira u Novom Sadu sledi poslednji kvalifikacioni turnir u Beogradu 28. maja na Kalemegdanu. Samo dan kasnije na istom mestu biće održan i finalni turnir nakon kojeg će biti poznat predstavnik Srbije na svetskom finalu Red Bull King of the Rock u Alkatrazu. Kako trenutno stoje stvari broj prijava za kvalifikacioni turnir u Beogradu je odavno premašen, a organizator je odlučio da se zbog velikog interesovanja igrača odigraju dva kvalifikaciona turnira sa 128 igrača.

Tokom finalnog turnira u Beogradu, biće održan i turnir medija. Sportski novinari Slobodan Šarenac, Luka Tešanović, Milan Bošković, Ivan Tešanović, Saša Simić, Ivan Jovanović, Nikola Janković i Dragutin Stoimenović pokazaće šta znaju u igri 1 na 1!