Barselona se ipak žalila

barsa_kosarkaStrasti oko utakmice između Partizana i Barselone ne smiruju se ni dva dana posle zvuka sirene u beogradskom „Pioniru“, pošto je Barselona, dva sata pre isteka roka, podnela žalbu Evroligi, tražeći da se utvrdi regularnost poslednje sudske odluke, kojom su bodovi ostali u srpskoj prestonici.
Sada čelnici Evrolige imaju zaista nezahvalan zadatak a to je da odluče da li je sudija pravilno presudio kada je Robert Lorens zakačio loptu posle sirene, odnosno da li će senzacionalna pobeda Partizana biti potvrđena, ili će se, prema pravilima, ako žalba bude usvojena igrati nova utakmica.
Krunski argument Barselone za žalbu je pretpostavka da na osnovu snimka nije moguće utvrditi da li je lopta, koja se posle šuta Pita Mikela, dva puta odbila o obruč vraćala nazad u koš ili je njena putanja vodila van obruča.
Prema mišljenju tima advokata i predstavnika košarkaške sekcije Barselone, sudija je morao da prizna koš i pobedu njihovog tima, koji je u Beogradu doživeo prvi poraz u ovogodišnjem ciklusu Evrolige.

Povezana vest:  Radonjić: Verujem da možemo da prve pobede u Pioniru