kosarkaskaligasrbije_logo

Hemofarm pobedio Radnički posle produžetka i poveo sa 1:0

 

Košarkaši Hemofarma pobedili su večeras u Vršcu posle produžetka Radnički iz Kragujevca sa 92:89 (17:27, 22:22, 14:15, 27:18, 12:7) i poveli sa 1:0 u polufinalu plej-ofa Superlige Srbije.

Najzaslužniji za pobedu Hemofarma bio je Danilo Anđušić sa 20 poena, uz šut za tri poena 4/7. On je u poslednjoj sekundi regularnog dela pogodio koš i izborio produžetak. Miljan Pavković dodao je 19 poena, uz šut za tri od 4/6, dok su po 11 postigli Bojan Krstović i Marko Šutalo.

Boris Savović dodao je osam, uz 12 skokova, a Miloš Borisov sedam poena.

U ekipi Radničkog Majkl Li bio je najefikasniji sa 25 poena uz 12 skokova, a dobru partiju pružio je i Stiven Marković sa 22 poena. On je bio nepogrešiv sa linije za slobodna bacanja – 10/10. Marko Čakarević dodao je 18 poena i sedam skokova, a Danilo Mijatović 13 poena.

Povezana vest:  Evroliga tužila FIBA i FIBA Evrope

Radnički je vodio tokom tri četvrtine, ali je u poslednjoj stao I dozvolio Hemofarmu da izjednači u poslednjoj sekundi i izbori produžetak, u kome je manje grešio i ostvario prvu pobedu u polufinalu plej-ofa.

Radnički je od početka utakmice nametnuo svoj ritam i zahavljujući šutu za tri poena na kraju četvrtine stekao 10 poena prednosti – 27:17. Čakarević, Li i Marković održavali su prednost Kragujevčana koji su sredinom druge četvrtine imali i 15 poena prednosti 44:29. Domaći su u završnici sa pet uzastopnih poena Krstovića uspeli da završe poluvreme sa 10 poena zaostatka 39:49.

Povezana vest:  Radonjić: Svesni smo snage Partizana, ali želimo pobedu

Hemofarm je zaigrao nešto bolje u trećoj četvrtini, zaustavio šuteve za tri poena protivnika, ali ipak nije uspeo da smanji prednost Radničkog koja je u jednom trenutku iznosila 18 poena prednosti.

Ali, u poslednjoj četvrtini siutacija se potpuno promenila, Anđušić i Krstović su preuzeli odgovornost i domaći su polako smanjivali zaostatak. Hemofarm je zatvorio reket i počeo da pogađa „trojke“, a Krstović je tri minuta pre kraja izjednačio na 71:71.

U tim trenucima Marković je pogodio svih šest penala za 82:79, sa druge strane igrači Hemofarma nisu bili precizni, ali Kragujevčani nisu uspeli da prelome utakmicu. Posle namerno promašenog drugog slobodnog bacanja Borisova loptu pod košem Radničkog uhvatio je Savović, ali nije bio precizan.

Lopta je, međutim, došla do Anđušića koji je u poslednjoj sekundi pogodio koš za 82:82 i produžetak. Hemofarm je produžetak počeo serijom od 5:0 „trojkom“ Pavkovića I poenima Savovića. Ali posle promašenih bacanja Savovića Li je posle koša i pogođenog slobodnog bacanja preokrenuo na 88:87 za Radnički.

Povezana vest:  EVROLIGA, Hemofarm izgubio u Berlinu od Albe

Nakon toga u penal završnici Borisov je bio precizan, a Šulović je sa druge strane ubacio jedno bacanje i izjednačio na 89:89. Napad Hemofarma osam sekundi pre kraja Pavković je rešio košem uz slobodno bacanje i tako postavio konačan rezultat, pošto u poslednje dve sekunde Alekić nije uspeo da pogodi trojku.

Druga utakmica igra se u četvrtak od 18 sati u Kragujevcu. U drugom polufinalu večeras od 20 sati u hali Pionir igraju branilac titule Partizan i FMP Železnik.