vlado_jovanovic_par_zal

Jovanović: Verujem da ćemo biti pametni u drugom meču

 

Trener Partizana Vlade Jovanović rekao je da velika razlika kojom je pobeđen FMP Železnik može da bude opasna, ali da veruje da će njegova ekipa biti pametna u drugoj utakmici. Košarkaši Partizana poveli su u polufinalu plej-ofa sa 1:0 pošto su večeras pobedili FMP Železnik sa 100:71.

-Znamo na koga idemo. Odigrali smo pre svega fizički dobro I zasluženo pobedili. Veća razlika može da bude opasna, ali se nadam da smo mi pametna ekipa i da ćemo ozbiljno pristupiti meču – rekao je Jovanović na konferenciji za novinare posle utakmice.

Trener Partizana čestitao je FMP-u plasman u Jadransku ligu i rekao da je to bio primarni cilj tog kluba.

Povezana vest:  NBA VESTI, Pobeda Milvokija, Klipersi sigurni

-Ispunili su osnovni cilj ove sezone, mlada su ekipa, a mladim igračima treba manje vremena da se fizički i psihički oporave, tako da se nećemo opustiti – rekao je on.

Kapiten Partizana Petar Božić rekao je da je njegov tim odigrao po dogovoru i da velika razlika može da bude mač sa dve oštrice pred drugu utakmicu.

-Odigrali smo po dogovoru, koncentrisano i angažovano. Svesni smo da je FMP dobra ekipa i da velika razlika moze da bude mač sa dve oštrice, tako da ćemo se truditi da za dva dana odigramo angažovano – rekao je on.

Povezana vest:  JADRANSKA LIGA, Zvezda bolja od Cedevite u derbiju sedmog kola Jadranske lige

U FMP-u su priznali da igraju protiv kvalitetnijeg rivala, a trener Aco Petrović rekao je da je Partizan apsolutni favorit cele lige.

-U najavi utakmice sam rekao da su oni favoriti cele lige. Odigrali su 14 utakmica u prvenstvu, a videli ste večeras kako se zagrevaju za plej-of pa daju 100 poena – rekao je Petrović.

-Bilo je teško i meni na klupi i igračima na terenu. Ništa posebno ne očekujem u revanšu, najveće pitanje je koliko će ekipa moći da se oporavi, a možda bismo mogli nečemu da se nadamo da imamo više igarača kao što je Vuk (Radivojević) – dodao je on.

Povezana vest:  FIBA: Košarkaši Srbije prvi favoriti za osvajanje EP

Vuk Radivojević, koji je večeras bio najefikasniji u svom timu sa 19 poena i sedam asistencija, priznao je da su „panteri“ u svemu bili slabiji.

-Nadigrali su nas u svim elementima igre, na kraju je bilo smešno što smo izgubuli sa 30 razlike. Nemam šta da kažem, osim da ćemo za dva dana pokazati drugo lice, ako se pre svega psihički pa onda I fizički oporavimo – rekao je Radivojević.

Druga polufinalna utakmica igra se u četvrtak od 18 sati u Železniku. U finale će ekipa koja ostvari dve pobede. U drugom polufinalu Hemofarm je poveo protiv Radničkog iz Kragujevca, posle večerašnje pobede u Vršcu od 92:89.