nikitovic

KSS imenovao trenere mlađih selekcija

 

Potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Dejan Bodiroga saopšstio je danas novinarima u Beogradu imena trenera mlađih selekcija nacionalnog tima, koje je imenovao Upravni odbor te organizacije. Aleksandar Džikić će predvoditi igrače do 20 godina, Dejan Mijatovih do 19, Marko Ičelić do 18, Saša Nikitović do 16, dok je Univerzitetska reprezentacija dodeljena Luki Pavićeviću, a Vanja Guša je dobio selekciju koja će se takmičiti na evropskim Olimpijskim igrama mladih – EYOF.

-KSS ima apsolutno poverenje u sve izabrane trenere. Želeo bih da im čestitam zato što su i pored klupskih i privatnih obaveza prihvaliti rad sa mlađim kategorijama reprezentacije. Savez će pokušati da im pruži maksimalnu autonomiju u radu, ali tu smo i da pomognemo ako zatreba – rekao je Bodiroga novinarima u Beogradu.

Povezana vest:  SP ŠPANIJA 2014, Đorđević: Loš početak odlučio utakmicu

On je dodao da su odluke o trenerima donete u dogovoru sa selektorom seniorske reprezentacije Srbije Dušanom Ivkovićem i predsednikom KSS-a Draganom Đilasom.

Bodiroga je rekao da je želja Saveza da se vrati trend po kojem mladi igrači imaju veliku ulogu u svojim klubovima i reprezentaciji, kao što je to bilo ranijih godina.

-To nije stvar kojom trebaju da se bave samo klubovi, već svi oni koji čine košarkašku organizaciju. I Savez i klubovi i sudije i mediji – ocenio je potpredsednik KSS-a.

Povezana vest:  ŠESTO KOLO SUPERLIGE SRBIJE, Tamiš trijumfovao na svom parketu

Bodiroga je dodao da Savez neće dozvoliti nikome sa strane da se meša u rad i utiče na odluke o trenerima i igračima.

-Savez je uvek iznad pojedinaca, a reprezentacije je svetinja – kazao je Bodiroga.

Na pitanje novinara da li će FIBA Evropa pomoći nacionalnim savezima prilikom plaćanja osiguranja za igrače koji igraju u američkoj NBA ligi, kako bi učestvovali na Evropskom prvenstvu 2011, Bodiroga je rekao da evropska kučha košarke nema novčanih sredstava da učestvuje i pomogne u tome.

-FIBA Evropa se neće mešati, već će sve biti na dogovoru saveza i igrača. Prema probnom programu trebalo bi da svaki savez dodatno plati 0.7 ili jedan odsto od poslednjeg ugovora koji je potpisao taj igrač sa NBA ekipom. Ako se igrač vratio u Evropu, onda će se računati po novom ugovoru – kazao je Bodiroga.

Povezana vest:  Veličković: Zavisimo od sebe, to je najbitnije

Bodiroga nije mogao da saopšti detaljniju sliku o dugovanjima KŠ-a, ali je rekao da su „dugovi izgleda veći nego što se to činilo pre mesec dana – kada je aktuelno rukovodstvo preuzelo rad Saveza.

On je dodao da će u narednih mesec dana biti više priče o generalnom sekretaru KŠ-a, koji bi po pisanju srpskih medija trebalo da bude Andrija Kleut. Kleut je trenutno generalni sekretar fudbalskog kluba Crvena zvezda.