covic_FMP_stanoje_knezevic_OKK

FMP u Železniku pobedio Partizan i izborio majstoricu

 

Košarkaši FMP Železnika pobedili su večeras kao domaćin Partizan sa 84:75 (12:21, 30:24, 17:20, 25:10) i izjednačili na 1:1 u polufinalnoj seriji Superlige Srbije. Odlučujući duel za drugu pobedu i plasman u finale Superlige igraće se u subotu u hali Pionir.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Filip Čović sa 18 poena, dok je Andrija Milutinović ubacio 16, a Vuk Radivojević 11. U ekipi Partizana takođe su tri igrača imali dvocifren učinak poena. Raško Katić je postigao 19, Jan Veseli 14, a Kurtis Džerels 12.

Povezana vest:  Srbija bez Bobana Marjanovića na Evropskom prvenstvu

Početak utakmice obeležile su greške na obe strane, ali se domaćin nešto bolje snašao i poveo sa 4:0. Prve poene za Partizan postigao je Jan Veseli u 3. minutu, da bi potom Petar Božić pogotkom za tri poena doneo prednost gostima od 5:4.

Crno-beli su u finišu prve deonice serijom od 12:2, poenima Veselija, Raška Katića i Džejmsa Gista, došli do 17:8 i prednost od devet poena sačuvali su do kraja četvrtine – 21:12. Početkom druge deonice Partizan je povećao razliku na 12 poena, ali su se onda razigrao Andreja Milutinović iz domaćeg tima.

Povezana vest:  NBA VESTI, Golden Stejt najbolji na Pacifiku posle 39 godina

On je uz pomoć Mileta Ilića, Ilije Subotića i Filipa Čovića počeo da smanjuje prednost crno-belih, pa je pred kraj prvog poluvremena rezultat bio 39:36 u korist gostiju.

Džerels je trojkom vratio Partizanu sedam poena prednosti, ali su Vuk Radivojević i Andreja Milutinović smanjili na zaostatak na 42:45.

Na startu treće četvrtine Čović je preciznim šutem za tri poena izjednačio rezultat, ali je Partizan nakon toga serijom 14:1 došao do 59:46. FMP je u završnici te deonice uzvratio serijom 7:0 i trojkom Stefana Živanovića u poslednju četvrtinu ušao sa šest poena zaostatka.

Povezana vest:  Solnok i naredne sezone u Jadranskoj ligi

U četvrtoj četvrtini crno-beli su bili bez rešenja u napadu, što su iskoristili domaći igrači i koševima Čovića i Vladimira Ivelje došli do deset poena prednosti – 79:69, tri minuta i 20 sekundi pre kraja meča.

Džerels je trojkom prekinuo loš niz Partizana, ali su gosti nastavili da promašuju, pa je FMP u penal završnici sačuvao prednost i izborio majstoricu. U drugom polufinalu od 19.00 igraju Radnički i Hemofarm u Kragujevcu, a prvi meč u Vršcu pripao je Radničkom.