nba_novi_logo

NBA VESTI

Dalas izjednačio seriju

U treću utakmicu velikog finala NBA lige, košarkaške ekipe Majami Hita i Dalas Maveriksa ući će sa istim odnosom. U četvrtak su Mavsi napravili „break“ i pobedom 95-93 izjednačili seriju na 1-1.

Sledeća se utakmica igra u nedelju, a domaćin će prvi put u ovosezonskoj borbi za naslov prvaka biti teksaška ekipa. Igrači Dalasa na tome mogu zahvaliti Dirku Novickom koji je pogodio devet poslednjih koševa svog tima, od čega je poslednji koš bio i odlučujući nakon što je očajnički pokušaj za tri poena Dvejna Vejda bio neprecizan.

Povezana vest:  Humanitarna košarkaška utakmice 15. aprila u Hali Sportova na Novom Beogradu

Maveriksi su u AmericanAirlines Areni imali devet poena prednosti pred poluvreme, ali dopustili su domaćinu da serijom izjednači na 51-51 s koliko se otišlo na odmor. Nastavak igre pripao je domaćinu koji je uz atraktivnu igru, seriju zakucavanja Vejda i LeBrona Džejmsa, u poslednjoj četvrtini imao i +15 (88-73), međutim, ovaj put igrači Hita posao nisu znali dovršiti.

Povezana vest:  Kragujevčani sigurni protiv ekipe Širokog

-Mi smo veteranska ekipa, ne uzbuđujemo se previše kada imamo veliko vođstvo, niti tonemo kada smo u rezultatskom minusu – kazao je Novicki na čijoj se igri nije primetilo da ima problema s levom rukom (pokidana tetiva srednjeg prsta).

Upravo je njom postigao koš odluke.

Nemac je susret završio uz učinak od 24 poena, 11 skokova, četiri asistencije i pet izgubljenih lopti.

Povezana vest:  JADRANSKA LIGA, Rezultati 10. kola i tabela Jadranske lige

U sastavu poraženog Hita najbolji su bili Vejd s 36 koševa, pet uhvaćenih lopti i šest asistencija, odnosno Džejms s 20 poena i osam skokova.

Finalna serija igra se na četiri pobede, a ovogodišnja je „repriza“ finala iz 2006. godine kada je Majsmi s 4-2 uzeo naslov prvaka.