nba_novi_logo

NBA VESTI

Majami vratio brejk pobedom u Dalasu i poveo sa 2:1

 

Košarkaši Majami Hita vratili su izgubljenu prednost domaćeg parketa slavljem u Dalasovom Amerikan Eirlajns Centru i poveli sa 2:1 u seriji na četiri pobede u velikom finalu NBA lige. Bilo je 88:86.

Pošto je Hit izgubio kod kuće drugu utakmicu serije (95:93), u nedelju su stvari vraćene u „normalu“ što se iskoristivosti prednosti domaćeg parketa tiče. Poslednji koš na utakmici, a ubačen je on 39,6 sekundi pre kraja susreta, delo je Krisa Boša (18 poena), ali treba naglasiti da je Majami tokom celog susreta najviše dobijao od Dvejna Vejda. Najkorisniji igrač NBA finala iz 2006, u kojem su se srele ove dve ekipe, a floridska uz 4:2 došla do titule, ubacio je 29 koševa i imao 11 skokova.

Povezana vest:  NLB LIGA, Jovanović: Ovo je bila važna utakmica!

Sledeće dve utakmice igraju se u Dalasu (utorak, pa četvrtak), a hoće li biti reprizirana 2006. (Majami je tamo slavio posle dva uvodna poraza) zavisiće i o domaćina u čijim je redovima u trećoj utakmici na traženo visokom nivou bio tek Dirk Novitcki. Novicki je postigao 34 poena (15 u zadnjoj četvrtini), imao i 11 skokova i tri blokade, međutim, ostaće zapisano da je i promašio šut za produžetak.

Povezana vest:  Dres pod brojem 6 koji je nosio Bil Rasel se povlači iz čitave NBA lige

NBA finale, treća utakmica:

Dallas – Miami 86-88 (Nowitzki 34p, 11s, 3bl / Wade 29p, 11s, James 17p, 0s, 4il)

(Miami vodi u seriji 2-1)