lopta_u_kosu

Turnir u Basketu na Voždovcu

 

U organizaciji Sportskog društva Banjica u Subotu će se na otvorenom košarkaškom terenu na Banjici održati turnir u basketu za učenike 6 i 7 razreda osnovnih škola naselja Banjica i gornjeg Voždovca. Podršku organizaciji turnira dala je i Opština Voždovac.

Sportsko društvo je osnovano krajem prošle godine i ovo nam je takoreći prva zvanična akcija. U organizaciji Društva održaće se ovaj mali turnir za kraj školske godine i na njemu očekujemo učešće petnest basket ekipa. Igra se 3 na 3 sa jednim igračem u rezervi.

Povezana vest:  Lazić: Protiv Bamberga da se vratimo na pobednički kolosek

Učešće na turniru je besplatno a osvajači prva tri mesta biće nagrađeni od strane oranizatora. Početak Subotnjih utakmica planiran je za 10 časova ujutru dok bi se polufinalni i finalni mečevi oigrali u popodnevnim satima.

Organizaciju turnira pomogli su članovi Društva Tekvondo klub Banjica i Voždovački tekvondo savez, Ronilački klub Banjica i Košarkaški klub Banjica,a podršku smo dobili i od strane Opštine Voždovac i Dr.Dragana Vukanića i Gorana Uskokovića člana Opštinskog veća zaduženog za sport na Voždovcu.

Povezana vest:  NBA VESTI, Golden Stejt pobedio Oklahomu i izjednačio rekord Čikaga

Inače na ovim terenima više od 20 godina aktivno se igraju utakmice Košarkaškog kluba Banjica a planira se i početak rada škole košarke kluba za mlađe uzraste kako bi klub dobio i svoj podmladak. Osamdesetih i devedesetih godina ovaj teren je bio centar najjačih basket utakmica u gradu. Želja nam je da mu vratimo tu tradiciju i da vratimo mališane na teren i time im omogućimo zdraviji život uz više druženja i sportske zabave.

Povezana vest:  NBA, Kevin Love kao Mosesa Malonea: 30 koševa i isto toliko skokova