lopta_u_kosu

Metalac ostao bez pola ekipe

 

Valjevski košarkaški superligaš Metalac ostao je bez pola ekipe, koja je u sezoni 2010/2011. podelila plasman od četvrtog do šestog mesta sa FMP Železnikom i Crvenom zvezdom.

Kako javljaju lokalni sajtovi, bek Stefan Sinovec će karijeru nastaviti u Nemačkoj, plej Marko Ljubičić bira između nekoliko domaćih i stranih klubova, dok se krilni centar Stefan Birčević najverovatnije seli u Radnički iz Kragujevca. Prema istim izvorima, krilo Marko Ljubojević odlazi u Mega Vizuru, a drugo krilo Milan Trtić najbliži je FMP-u iz Železnika.

Povezana vest:  Zvezda sigurna u Pančevu, četvrta uzastopna pobeda

Iskusni centar Radomir Marojević odustao je od odlaska u Rumuniju, pa se sa Metalcem dogovorio za produžetak saradnje. Važeće ugovore imaju centar Milovan Savić i krilni centar Stefan Balmazović, a nejasno je da li će u Valjevu ostati bek-krilo Dragan Kruščić.

U Metalcu ostaju mlađi igrači Nikola Tomašević, Đukan Đukanović, Dejan Perić, Stefan Vujić, Miloš Sekulić i Marko Dujković. Pominju se i moguća pojačanja među kojima je i centar Nenad Šulović.

Odlukom predsednika kluba Duška Đukanovića „raspušten“ je i stručni štab, pa treninge trenutno vodi Milinko Petrović, jedan od trenera juniorske ekipe Metalca. O tome da li će na klupi i dalje ostati Milovan Stepandić, kao i njegovi saradnici Radomir Simić i Dragan Simeunović, znaće se tek pošto Metalac izmiri postojeće obaveze prema igračima i trenerima.

Povezana vest:  EP SLOVENIJA 2013, Srbija izgubila od Slovenije, sledi borba za sedmo mesto

Pokušaj predsednika Đukanovića da se na današnjoj sednici gradskog parlamenta izbori za dodatna budžetska sredstva nije urodio plodom.

Gradonačelnik Zoran Jakovljević je pojasnio, a odbornička većina prihvatila činjenicu, da je Valjevo sa 10 miliona dinara budžetskih sredstava, među gradovima u Srbiji koji su najviše pomogli svoje košarkaše.

Prema Jakovljevićevim rečima, sa pola miliona dinara manje sledi Kruševac, dok je na začelju te liste Kosjerić, koji je Crnokosu finansirao sa 1,5 miliona dinara. Ne isključuje se, međutim, mogućnost da se dodatna sredstva Metalcu obezbede kroz rebalans budžeta, ali je bilo uočljivo zalaganje pojedinih odbornika da se „sportski dinar“ prevashodno usmeri na decu i školski sport, odnosno na rad sa mlađih selekcijama u košarci, odbojci, fudbalu i rukometu.

Povezana vest:  SP TURSKA 2014, Srbija ubedljiva na početku Svetskog prvenstva