Logo BCB 2011 novi org

Basketball Clinic Belgrade – WABC Global Coaching Clinic

Udruženja košarkaških trenera Srbije s ponosom predstavlja desetu „Basketball Clinic Belgrade – WABC Global Coaching Clinic“, svakako jedan od najprestižnijih međunarodnih stručnih seminara za košarkaške trenere u Evropi.

Proteklih devet godina naš koncept je bio da za glavne predavače imamo najuglednija trenerska imena  iz Srbije, Evropskih zemalja, NBA i NCAA lige. Program su upotpunjavali i eminentni stručnjaci iz raznih oblasti koje nisu direktno teme struke, ali su svakako, razvojem košarke postale nezaobilazni deo o kojima košarkaški trener mora imati informaciju.

Povezana vest:  Jokić bez finala u veštinama, pobeda Porzingisa

Za jubilarnu „BCB 2011“ napravili smo, s ponosom ističemo, izuzetak, kada je pomenuti koncept u pitanju. Tačnije, opredelili smo se da predavači budu najbolji treneri Srbije, za koje verujemo da sa izuzetnim uspehom mogu održati ne samo dvodnevno,  dvosemestralno predavanje. Na naše veliko zadovoljstvo takav koncept je naišao na veliko odobravanje, kako medju našim trenerima, tako i u inostranstvu. S toga ove godine pored domaćih, očekijemo i oko 150 trenera iz inostranstva. Pored regiona, seminaru će prisustvovati i treneri iz Portugala. Rusije, Ukrajine, Rumunije, Grčke, Turske, Hrvatske, Slovenije, Španija,  Irana, Kuvajta…

Povezana vest:  Obradović pred gostovanje ASVEL-u: Skup izvanrednih atleta

Da sve bude na izuzetnom košarkaškom nivou, promoter „BCB 2011“ je Dejan Bodiroga, potpredsednik KSS. Prvi put ovaj zahtevan poduhvat podržao je i Gradski sekretarijat za sport grada Beograda. Seminar će se održati u SC „Šumice“, a mi vam dostavljamo kompletan program.

DAN 1, subota,  25. jun:

Od 09.00h Prijavljivanje i evidentiranje trenera

11.00h Svečano otvaranje

11.05h Dušan IVKOVIĆ: „Anazliza trenutnog stanja u srpskoj košarci i sistem vežbi za unapređenje igre “

Povezana vest:  Žreb za Kup Radivoja Koraća održaće se 4. februara

13.00h Zoran RADOVIĆ: „Basketball Arbitration Tribunal“

14,00h Duško VUJOŠEVIĆ: „Saradnja sa igračem na poziciji niskog posta“

DAN 2, nedelja 26. Jun:

11.00h    Svetislav PEŠIĆ:  „Pick & Roll odbrana“

12.00h Milivoje JOVČIĆ: „Specifičnosti igre dva na dva. Karakteristični prekršaji i taktičko korišćenje pravila“

14,00h Željko OBRADOVIĆ: „Pick & Roll napad“

Prisustvo svečanom otvaranju potvrdilo je kompletno rukovodstvo KSS. Predstavnici Gradskog sekretarijata za sport i očekujemo predstavnike Ministarstva sporta i omladine Vlade Republike Srbije.