milos_teodosic_olimpijakos

Teodosić tri godine u moskovskom CSKA

Srpski košarkaški reprezentativac Miloš Teodosić novi je član moskovskog CSKA, a njegov trogodišnji ugovor postaće važeći nakon propisanog medicinskog testiranja u Moskvi, potvrdio je danas trofejni ruski klub.

Teodosić je poslednje četiri sezone branio boje grčkog vicešampiona Olimpijakosa iz Atine, u čijem je dresu prošle sezone u Evroligi imao prosek od 10,9 poena, 2,7 skokova i 3,6 asistencija po utakmici.

Povezana vest:  Kup WNBA komesara pod pokroviteljstvom Coinbase počinje ovog vikenda u okviru redovne sezone takmičenja u konferencijama

-Srećan sam što ću igrati u jednom od najboljih evropskih klubova. Drago mi je što će CSKA imati snažnu ekipu, a uveren sam da ćemo biti u stanju da ispunimo sve postavljene ciljeve. Sigurno će biti sjajno igrati uz mog prijatelja Nenada Krstića, sjajnog igrača i čoveka – izjavio je Teodosić, koji je prošle godine zvanično proglašen za najboljeg košarkaša Evrope.

Povezana vest:  Dragan Đilas: Ivković ostaje selektor do 2013!

Trener CSKA Jonas Kazlauskas ocenio je da dolazak Teodosića predstavlja veliko pojačanje za njegov tim.

-Igru ekipe obično definišu košarkaši na pozicijama jedan i pet i drago mi je da smo doveli  odgovarajućeg plejmejkera, uz ranije angažovanog centra. Teodosić i Krstić se dobro poznaju, igraju zajedno u reprezentaciji Srbije. Teodosić je već iskusan košarkaš, igrao je brojne utakmice na najvišem nivou, pa sam uveren da će nam pomoći – rekao je Kazlauskas.

Povezana vest:  FAJNAL FOR, EVROLIGA, Janakis veruje da ga Partizan neće ponovo iznenaditi

Konferencija za novinare na kojoj će Teodosić biti zvanično predstavljen zakazana je za 8. jul.