Vujošević: Rezultatski značaj ne umanjuje draž derbija

 

dusan_kecman11Trener Partizana Duško Vujošević rekao je danas da pobede u derbiju mnogo znače, bez obzira na njihov rezultatski značaj, zbog čega će njegovi košarkaši ići na pobedu protiv Crvene zvezde u nedelju.

-Partizan i Zvezda mogu da igraju utakmice u važnim i manje važnim trenucima takmičenja, i one ne moraju da imaju veliki rezultatski značaj, ali su sve važne. To koliko njen rezultat znači ne umanjuje njenu draž – rekao je Vujošević novinarima u Beogradu.

Povezana vest:  Tripl-dabl Jokića u pobedi Denvera, Lejkersi obezbedili prvo mesto

Partizan je trenutno drugi na tabeli sa 14 pobeda i utakmicom manje, dok je Zvezda deveta sa devet trijumfa.

-Derbi utiče na raspoloženje igrača i tima. Idemo da dobijemo, oni sigurno imaju iste ambicije, a videćemo ko će imati visse kapaciteta da pobedi – rekao je Vujošević.

Trener Partizana nije mogao da kaže ko je favorit u sutrašnjem meču, prepustivši novinarima da to odrede.

-Oni imaju domaći teren, mi nešto kvalitetniji sastav, ali dešavalo se i da mnogo jači Partizan izgubi od mnogo slabije Zvezde. Zato se breme favorita prebacuje sa jedne na drugu stranu – kazao je Vujošević.

Povezana vest:  EP SLOVENIJA 2013, Srbija sa Italijom u borbi za plasman na SP

Zvezda je sredinom sezone promenila trenera i umesto Aca Petrovića došao je Aleksandar Trifunović, koga Vujošević ceni.

-Rekao sam ranije da ima talenta, a on je već taj talenat pretočio u kvalitet. On je Zvezdin čovek, igračku karijeru je počeo tamo u najmlađim kategorijama, a u seniorima je osvajao titule i tamo je postao trener. To mnogo znači. Sada ima međunarodno iskustvo, vezan je za klub i može se reći da je Zvezda kvalitetno rešila pitanje trenera na duže staze – rekao je Vujošević.

Povezana vest:  NBA VESTI, Pobeda Lejkersa

Partizan je prošlog četvrtka izgubio u Atini od Marusija sa 57:49, a ekipa je odigrala ispod očekivanog nivoa, čega je svestan i igrač Dušan Kecman.

-Svesni smo da smo odigrali loše u Atini i želimo da sutra odigramo bolje, pametnije i koncentrisanije. Sutra je važna utakmica za nas, želimo da pobedimo i da popravimo utisak – rekao je Kecman.

Utakmica u hali Pionir počinje u 19.30.