JAO_MING

Jao Ming objavio kraj karijere

 

Najbolji azijski košarkaš svih vremena Jao Ming i službeno je objavio jutros u Šangaju da završava košarkašku karijeru izrešetanu povredama.

-Danas se službeno završava moja karijera – rekao je 229 centimetara visoki Kinez za čiju se oproštajnu press konferenciju tražila „karta više“.

Jao Ming proveo je osam sezona u NBA-u, ali je isto tako propustio 250 utakmica regularnog dela sezone u poslednjih šest godina. Kinez je bio prvi pik drafta 2002. godine kada su ga izabrali Hjuston Roketsi.

Povezana vest:  Partizan bez problema do pobede nad Cedevitom

-Danas je vrlo važan dan za mene, koji ima posebno značenje i za moju košarkašku karijeru i za moju budućnost. Od kako sam morao da pauziram po treći put zbog povrede stopala krajem prošle sezone, puno sam razmišljao o svojoj karijeri, kao i o svojoj budućnosti. I danas objavljujem svoju ličnu odluku, a ta je da prekidam svoju profesionalnu košarkašku karijeru. Međutim, jedna vrata se zatvaraju, a druga se otvaraju – rekao je Ming.

Povezana vest:  SUPERLIGA SRBIJE, Partizan poražen u Kragujevcu, ubedljiva Vojvodina

Jao Ming će se vrati u rodni Šangaj, odnosno bivši klub Šangaj Šarks, gde će vrlo verovatno postati sportski direktor kluba.

Oproštajnoj pres konferenciji prisustvovao je i sportski direktor Hjustona Daril Morej koji je morao da traži dozvolu uprave NBA-a da dođe u Šangaj, jer je za vreme štrajka zabranjen bilo kakav kontakt kluba i igrača. Dejvid Stern dao mu je dozvolu, a ujedno je poslao poruku putem video linka.

-Jao Ming bio je čudesan igrač i dokaz o globalizaciji NBA-a. Njegova dominantna igra kao i predanost humanitarnom radu učinile su ga jednim od najomiljenijih sportista današnjice i ponudile most između kineskih i američkih ljubitelja košarke – rekao je glavni čovek NBA-a.

Povezana vest:  Partizan lako pobedio Metalac u Pioniru

Na kraju press konferencije koja je trajala 90 minuta Jao Ming se zahvalio svojoj porodici, prijateljima u Kini i Americi kao i svojim dugogodišnjim protivnicima na terenu.

-Želeo bi da se zahvalim Sakilu O Nilu koji me učinio boljim igračem – rekao je skromni Kinez.