lopta_u_kosu

Čakarević otpao sa spiska reprezentacije bez povrede

 

Košarkaš Partizana Marko Čakarević precrtan je sa spiska reprezentativaca Srbije za Evropsko prvenstvo u Litvaniji zbog povrede stopala, rekao je danas selektor Dušan Ivković novinarima u Vršcu.

-Od Čakarevića sam mnogo očekivao i žao mi je što uz svu medicinsku pomoć nismo uspeli da ga osposobimo da uđe u ravnopravnu borbu za tim. Pokušavao je, ali nije uspeo da uđe u kontinuitet treninga. U njemu sam video osveženje za ekipu. Kroz ove pripreme, međutim, upoznao se s načinom rada u reprezentaciji – kazao je Ivković.

Pored njega, povređeni su na pripreme došli Novica Veličković I Nemanja Bjelica. Bjelica će sutra otputovati na preglede u Barselonu.

Povezana vest:  Vujošević: Suđenje kao u Haškom tribunalu

-Od početka imamo problem sa povredama. Imam, ipak, apsolutno poverenje u tim. Povrede ne mogu da nas udalje od takmicarskih ciljeva, niti da izazovu nepoverenje. To su neke stvari koje moraju da se nadoknade – dodao je selektor.

Ivković je kazao da će „osnovni cilj“ reprezentacije na EP u Litvaniji biti da se izbori plasman na Olimpijske igre u Londonu 2012. godine.

-Većina igrača nije imala preterano kvalitetnu i napornu klupsku sezonu. Nisu napravili adekvatan napredak, na šta su uticale i povrede. Mislim da bi to trebalo da im bude dodatan motiv, da kroz igre u reprezentaciji pokažu da zaslužuju veću minutažu u klubovima – dodao je on.

Povezana vest:  Mitrović kandidat za "Zvezdu u usponu"

Selektor „orlova“ kazao je da se nada da će mu zdravstveni bilten dozvoliti da u Litvaniju povede 14 igrača. Po pravilima, pravo nastupa ima 12 košarkaša. Ivković je ocenio i da je dobra stvar to što će u Litvaniji učestvovati veliki broj igrača iz američke lige (NBA).

-Kada bi me neko pitao da glasam da li da igraju NBA igrači ili ne, uvek bih glasao za. Bez obzira što mi ovog trenutka nemamo nijednog. Oni doprinose kvalitetu – ocenio je iskusni stručnjak.

Povezana vest:  Farmaceutima još jedna pobeda

Košarkaška reprezentacija Srbije treniraće u Vršcu do srede, 3. avgusta, a potom putuje u Sloveniju na pripremni turnir u kojem učestvuju selekcije iz bivše Jugoslavije.

-Bice dosta zgusnuto i naporno. Krećemo od Ljubljane, pa se selimo u Tursku, a onda idemo u London. Osnovni cilj nam je da tim bude spreman kroz te utakmice – kazao je Ivković.

Evropsko prvenstvo u Litvaniji počinje 31. jula i traje do 18. avgusta. Srbija se takmiči u Grupi B zajedno sa Italijom, Francuskom, Nemačkom, Letonijom i Izraelom.