duda_ivkovic_kzn_2011

Ivković: Dvoumio sam se između Ilića i Marjanovića

 

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković izjavio je danas da se dvoumio pre nego sasto je sa spiska reprezentacije za prvenstvo Evrope u Litvaniji precrtao Mileta Ilića.

-Na poziciji centra imao sam četiri igrača i dvoumio sam se između Ilića i Marjanovića. Odlučio sam se za Bobana Marjanovića, jer u dosadašnjim okupljanjima reprezentacije nije dobijao šansu – rekao je Ivković i dodao da mu je drago što je sarađivao sa Ilićem.

Povezana vest:  KSS: Učinićemo sve da zaštitimo srpsku košarku

-Mislim da je kvalitetno radio i opravdao poziv u reprezentaciju. I dalje će ostati kandidat za mesto u timu – rekao je Ivković.

Selektor naše reprezentacije istakao je da su mu stručnjaci za oporavak iz Zavoda za fizičku kulturu preporučili da Novica Veličković jedan deo priprema ostane u Beogradu i individualno radi sa kondicionim trenerom.

-Bićemo sa njim u svakodnevnom kontaktu i on će imati bolje uslove ovde, ali ne mogu da predvidim termin kada bi se priključio reprezentaciji – rekao je Ivković.

Povezana vest:  Kvalifikacije košarkašica za EP, Poraz Srbije od Izraela

On je ocenio da je zadovoljan radom igrača, načinom na koji su trenirali, a kao primer njihovog zalaganja naveo je Nemanju Bjelicu.

-Zbog povrede ruke i zbog viška kilograma nismo mogli da računamo na njega. Ali, uz velike napore, kako njegove, tako i kondicionog trenera i terapeuta, došli smo u situaciju da on bude kandidat za odlazak u Litvaniju – rekao je Ivković.

Povezana vest:  EVROLIGA, GRUPA C, Crno beli u Pioniru bolji od Makabija (FOTO)

Što se tiče predstojećih utakmica na turniru u Sloveniji, selektor je rekao da će košarkaši u početku igrati sporo i teško, ali da očekuje, iz meča u meč, bolju igru.