kecman_i_todoric_2011

Todorić: Inspiriše nas povratak Crvene zvezde

 

Sportski direktor košarkaša Partizana Dragan Todorić rekao je danas da crno-bele inspiriše povratak večitog rivala Crvene zvezde koja će se uskoro spojiti sa FMP-om iz Železnika i dobiti novu upravu.

-Iako je scenario rada isti, uvek postoji nešto što nas inspiriše. Ove sezone to je povratak iz ‘mrtvih’ ekipe Crvene zvezde koja je dobila novog predsednika i upravu i sigurno će biti ozbiljan protivnik. To nas tera da se ne opuštamo. A meni kada dosadi rad u Partizanu, neće me tu više ni biti – rekao je Todorić novinarima u Beogradu gde je Partizan počeo pripreme za novu sezonu.

Povezana vest:  S kartom iz pozorišta na utakmicu Partizana

Todoriću će ova sezona, računajući i vreme provedeno kao igrač crno-belih, biti 39. u Partizanu. Sportski direktor Partizana rekao je da uprava kluba razmišlja o angažovanju još nekoliko novih igrača, ali nije hteo da otkrije imena.

-Plej Ejsi Lo dolazi u Beograd do 10. septembra i nadam se da ćemo do tada imati kompletan tim – kazao je Todorić.

Funkcioner šampiona Srbije naveo je da Partizan još nije „zaokružio“ budžet za sledeću sezonu.

Povezana vest:  Mlada reprezentacija Srbije izgubila od Grčke

-Budžet se kompletira u hodu. Ove godine će biti, uslovno rečeno, nešto lakše zbog odlasaka (Jana) Veselija u NBA. Moguće je da će zbog lok-auta te pare leći tek sledeće godine. Administracija kluba, na čelu sa predsednikom (Predragom) Danilovićem je vrednio radila. Mogu da kažem da su obnovljeni ugovori sa skoro svim sponzorima od prošle godine – naveo je on.

Todorić je rekao i da će sledeće sezone u stručnom štabu Partizana raditi pomoćni trener Bojan Lazić, dok će za kondiciju, umesto Vladimira Koprivice zadužen biti Vladan Radonjić. Sportski direktor Partizana objasnio je da je Koprivica odlučio da se više posveti naučnom radu.

Povezana vest:  Radonjić: Realno je da budemo prvi na kraju regularnog dela

Todorić je naveo i da Partizan radi na rešavanju slučaja Danila Anđušića.

-Anđušić je podneo zahtev za raskid ugovora sa Hemofarmom i čeka arbitražu KSS-a, koja bi mogla da se desi u decembru. Do tada će trenirati sa Partizanom, a mi ćemo pokušati da napravimo neki dogovor sa Hemofarmom – zaključio je Todorić.